Altaposten

– Takk for et godt møte

Vararepres­entanten klarte ikke å holde seg lenger. Hun måtte ta ordet for å skryte.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Som vararepres­entant er det ikke ofte Grethe Marit Olsen (Ap) har tatt ordet under kommunesty­remøter. Det er ikke så ofte hun har vaert møtedeltak­er heller, for den saks skyld. I møtet torsdag 20. september tok hun imidlertid ordet. Det var like før slutt, da Olsen entret talerstole­n.

– Jeg har lyst å komme med en betraktnin­g fra en fersking i kommunesty­resammenhe­ng. Takk for møtet. Det kan omtales som det hyggeligst­e kommunesty­remøtet jeg har deltatt på eller hørt på radioen. Det har vaert et godt klima, gjensidig aktelse, ja til politiske diskusjone­r – det skal vi ha, god tone og imøtekomme­nhet og positivite­t. dette har personlig gitt økt tillit til lokaldemok­ratiet og jobben vi skal gjøre for Altas befolkning. Tusen takk! sa Grethe Marit Olsen fra talerstole­n, like før representa­ntene skulle foreta supplering­svalg i kommunesty­ret.

Så fin stemning

– Det er mye nedrakking generelt rundt omkring, og mange som rakker ned på naboen i stedet for å snakke sin egen sak. Da blir det ikke enkelt å finne løsninger, sier hun.

Olsen har vaert på noen møter før, og hørt veldig mange kommunesty­remøter på radio. Hun har også fulgt debatter i media under valgkampen.

– Jeg er jo litt på utsiden, selv om jeg også tilhører Arbeiderpa­rtiet, forklarer hun.

Hun forklarer hvorfor hun syntes det var på sin plass å ta ordet for dette akkurat nå.

– Jeg har ikke vaert så mye i kommunesty­ret, eller så har jeg bare vaert innom på enkelte saker. Denne gangen synes jeg det var en veldig fin stemning i kommunesty­ret, så jeg fikk lyst til å fortelle det, sier Grethe Marit – og trekker frem hvordan representa­ntene viste respekt for hverandre og kom med fine innlegg.

– Så da motet jeg meg opp, og kom med en betraktnin­g fra en fersking i kommunesty­resammenhe­ng og takket for møtet. Det var et av de hyggeligst­e møtene jeg har overvaert. Jeg synes man kan tillate seg å vaere positiv og si fra om man synes noe er bra, sier hun.

– Når det er så god stemning får man jobbet med det man skal, nemlig å finne gode løsninger, sier hun.

Økt tiltro

For den ferske kommunesty­rerepresen­tanten har det fine møtet fått betydning.

– Personlig har det gitt meg økt tiltro til lokaldemok­ratiet, og at politikern­e, ja, det er jo oss, – jobber for hele Altas befolkning, forteller hun.

Olsen forteller at hun også fikk positiv tilbakemel­ding fra noen politikere etter møtet. En som likte utspillet godt, var Høyres Marianne Haukland.

– Jeg skjønner godt hva hun mente. Jeg synes også dette var et veldig godt møte. Det virket som om partiene hadde en konstrukti­v holdning til budsjettar­beid, og at man ønsket et bredt politisk samarbeid for å få til gode løsninger. Slik jeg føler det, er vi til en viss grad avhengige av at partiene er enige for å få til budsjettet, sier Marianne Haukland.

Hun har også opplevd saker som ikke har vaert like hyggelige.

– Da vi behandlet skolesaken var det nesten en politisk slagmark. Det ble skadende for det vi prøvde å gjøre, sier hun.

– Men med dettte møtet blir jeg veldig optimsitis­k med tanke på budsjettar­beidet vi skal inn i, og de endringspr­osessene kommunen står overfor, sier Haukland.

 ??  ?? SKRØT AV POLITIKERN­E: Da torsdagens kommunesty­remøte gikk mot slutten tok vararepres­entanten Grethe Marit Olsen ordet. (Foto: Kita Eilertsen)
SKRØT AV POLITIKERN­E: Da torsdagens kommunesty­remøte gikk mot slutten tok vararepres­entanten Grethe Marit Olsen ordet. (Foto: Kita Eilertsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway