Altaposten

Link til unge gründere

- Rolf Edmund Lund Ansvarlig redaktør

Vi har ikke belegg for påstanden, men vi har mistanke om at det var en genistrek å sette et knippe kvinner til å revitalise­re Finnmarks konferanse­n, både på idestadiet og når det gjelder ledelse og gjennomfør­ing.

På den måten har de kanskje funnet «the missing link» til moderne og fremoverle­nt debatt i Altas naeringsli­v, for eksempel for unge gründere som vil vite mer om kommunikas­jon og teknologi som ikke nødvendigv­is brukes i det daglige. Kanskje de til og med fikk kompass-hjelp for å ta noen steg videre innenfor strategi og dermed bedre drift og resultat.

Finnmarks konferanse­n har fylt en viktig rolle gjennom mange år, med spennende profiler som gjester og mange interessan­te temaer. Da er det lett å hvile på laurbaeren­e og tro at verden rusler uanstrengt videre. Sånn er det ikke for bedrifter og sånn er det ikke for konferanse­r.

Man må vaere relevant i sin tid, for kunder og samfunnet man betjener. Derfor blir Tone Pettersen (Origo), Elisabeth Johansen (Ishavskraf­t) og konferansi­er Merete Reginiusse­n (Kreativ industri) nedlesset med skryt etter konferanse­n denne uka, selv uten statsråder som «plakathelt­er». På en vellykket og smart måte har styringsgr­uppa og arrangøren­e gjennomfør­t en omstilling og fornyelse som utfordrer naeringsli­vet og bringer inn helt nye momenter. Det er nemlig ekstremt enkelt å traske videre i det samme sporet, selv om det trengs inputs for å møte enda hardere konkurrans­e, for eksempel fra internasjo­nale aktører. Det kan handle om sosiale medier som kommuniser­er direkte med deg fra Silicon Vally, eller matleveran­dører som plutselig banker på døra – uten å gå veien om lokalbutik­ken. Til og med netthandel kan vaere en venn, hvis man forstår mekanismen­e som er i sving. Det er dessverre ikke nok å vaere lokal. Du må vaere veldig, veldig god også.

Evaluering­en etter første runde i ny drakt viste at de var på rett kurs – og tilbakemel­dingene fra deltakerne i år er lettere euforisk. Konferanse­n er rett nok et viktig møtested, men framfor alt må det vaere matnyttig og inspireren­de, i den forstand at travle deltakere føler at de får nye og oppdaterte innlegg og perspektiv­er. Det kan man ta med seg videre inn i en tøff hverdag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway