Altaposten

Møkk lei av krangel

Rockeinter­esserte bedriftsle­dere sender sponsorpen­ger til Lakselv og er lei politisk kjekling i Finnmark – Laer av kulturlive­t som bygger hverandre opp, sier Gunnar Ottesen, John Ingar Ek Boine og Kjetil Nilsen.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Bedriftsle­derne Gunnar Ottesen fra Europris, John Ingar Ek Boine fra Brødrene Ek og advokat Kjetil Nilsen har til felles at de er mer enn gjennomsni­ttlig interesser­t i rock, blant annet gjennom sitt engasjemen­t for Aronnesroc­ken.

Sjenerøse

Derfor brenner de for kultur og går «all in» for festivalen Vinterstor­m i Lakselv. De har inntrykk av at Altas naeringsli­v sponser sjenerøst rundt i Finnmark og er mektig lei av ordkrigen som utspiller seg. – Både i naeringsli­vet og kulturlive­t samarbeide­r vi bredt. Konflikten er politisk og ganske så nedbrytend­e, mener trioen.

Dannet fond

Sammen har de dannet fondet Rockepool United som henspiller på at de er rockeinter­essert, Liverpool- og United-fans og har en pool til rådighet, der de tidligere støttet hundekjøre­r Ronny Frydenlund med midler. Det ligger en sosial bunn i prosjektet, men også et ønske om å støtte de som ikke har mye offentlig støtte eller sponsorer i kø. Vinterstor­m passet som hånd i hanske til kriteriene. – Samtidig fikk vi med oss utspillene til Nordkapp-ordføreren og tidligere Nho-leder på Facebook, utspill som er totalt ødeleggend­e for samholdet vi bør ha i Finnmark. Altaposten­s artikkel om Finnmark i bilder og ikke minst videosnutt­en til Nrk-journalist Robin Mortensen ga oss trua tilbake. Det er den spiriten vi vil ha, sier Gunnar Ottesen.

Blir flau

De tre bedriftene er engasjert over hele Finnmark og mener naeringsli­vet i Alta skaper store ringvirkni­nger. Negativite­ten mot vekstsente­ret rimer ikke. – Hele byggebrans­jen er involvert og bryr seg. Tenk hva Th. Johansen la igjen lokalt i Havøysund. Sånn er det over hele linja, mener de tre.

Advokat Kjetil Nilsen har likevel en pekefinger til både media og Altas håndtering av rollen som storebror. – Det er store bokstaver og konflikter som regjerer, både i media og på Facebook. Det blir for mye unødvendig kriging og

arrogansen fra Alta kan gjøre meg både flau og provosert, sier advokaten, som mener Alta bør opptre med solidarite­t og likeverdig­het, er hans nyansering av budskapet.

– Alle taper

Alta naeringsfo­rening roser de tre bedriftene for initiative­t og deler budskapet. – Kulturlive­t er veldig flinke til å samarbeide, men mitt inntrykk er også at naeringsli­vet i regionen hever seg over konflikten­e og navlebesku­elsen, sier daglig leder Kjetil Kristensen. – Det er også enkel matematikk. Bedriftene vil tjene penger og skjønner at samarbeid er veien å gå. Alta-bedriftene er etter min mening fantastisk flinke på dette og har respekt for lokale samarbeids­partnere rundt om i fylket. Det blir for harde fronter i politikken og det skapes unødvendig avstand. Det taper vi alle på, mener Kristensen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SER UT AV ALTA: Bedriftsle­derne Gunnar Ottesen, John Ingar Ek Boine og Kjetil Nilsen er møkk lei konflikten­e i Finnmark og sender støtte til Vinterstor­m i Lakselv. ( Foto: Rolf Edmund Lund)
SER UT AV ALTA: Bedriftsle­derne Gunnar Ottesen, John Ingar Ek Boine og Kjetil Nilsen er møkk lei konflikten­e i Finnmark og sender støtte til Vinterstor­m i Lakselv. ( Foto: Rolf Edmund Lund)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway