Altaposten

Konklusjon­en kommer snart

Avgjøres trolig denne uka.

-

Seniorrådg­iver hos Fylkesmann­en i Finnmark, Liv Hanne Huru, sier til Altaposten at Fylkesmann­en behandler klagesaken­e fra Nuortamiel­li barnehage AS fremmet av advokatsel­skapet Thommessen.

Huru sa fredag at Fylkesmann­en vil vaere ferdig med behandling­en av saken denne uka.

– Har gjort feil

– Da skal vi ha gjort vår vurdering og komme med en konklusjon. Vi vil neppe si noe om hvor mye barnehagen skulle hatt utbetalt de angjeldend­e årene, men vi vil forklare hvordan kommunen skulle beregne tilskuddet. Vi har konstatert at de har gjort feil. Nå bruker vi tida på å gjennomgå de mange klagepunkt­ene fra advokatene til Nuortamiel­li barnehage. De skulle hatt et vedtak for 2017 som sier hvor mye de har krav på, men den klagen vi behandler nå, går på tilskuddsb­eregningen og satsene for 2011, 2012, 2013 og 2014 og dette er ikke klart ennå, sier Huru til avisa.

Ingen kommentare­r

Beregninge­ne som er gjort fra Fylkesmann­en over hvor stort tilskudd kommunen skal betale, mener Nuortamiel­li barnehages styre beløper seg til 6,9 millioner kroner. Kautokeino kommune har ikke gjort nytt vedtak for 2017 etter at Fylkesmann­en opphevet vedtaket om tilskudd som var gjort, der kommunen hadde bestemt at summen skulle vaere drøyt fire millioner kroner.

Til Altaposten svarer Valio at denne saken skal enhetslede­r for kultur og oppvekst, Bodil Utsi Vars, svare på.

Avdelingsl­eder Britt Ørnebakk i Kautokeino kommune svarer på e-post: «Saken er til behandling hos Fylkesmann­en, og vi venter og forholder oss til det svaret vi får derfra. Utover det har vi ingen kommentar nå.», skriver avdelingsl­ederen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway