Altaposten

Døgnet på tamp for kundestrøm

Frydenbø Øksfjord Slipp og Mek AS har så mye å gjøre at de nå har seks mann på nattskift.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Daglig leder Arne Kristian Vestre sier til Altaposten at det så til de grader er fullt kjør ved Øksfjordsl­ippen, at de må ha nattskift for å klare å ta unna alle ordrer.

Øker hele tida

– For tida jobber vi både dag og natt. Vi drifter på 24-timersbasi­s for å ta unna. Ordreboka er full helt fram til jul og akkurat nå er det seks mann som jobber kveld og natt med å få klar en stor fôrflåte for Norway Royal Salmon som skal til Snefjord og settes i drift ved oppdrettsl­okaliteten deres der, forteller Vestre.

Etter denne kommer en stor flåte fra Grieg Seafood som skal opp på innendørss­lippen.

– Vi er nå 22 ansatte totalt og virksomhet­en vår har de siste årene økt med fra 20 til 25 prosent årlig. Det er noe vi har satt oss som mål å fortsette med. Skal vi gjøre kundene våre fornøyde, så kreves det at vi står på. Mannskapet vårt her hos Frydenbø Øksfjord bretter opp ermene og står virkelig på for å gi den beste service, sier Arne Kristian Vestre.

Helter for morgendage­n

Selskapet har satset på laerlinger for å sikre seg fagfolk i bedriften. For tida har de tre laerlinger innen faget industrime­kaniker og fikk forelden dag en laerling som skal bli elektriker. Opplaering­skontoret har allerede vaert på plass i bedriften og gjennomgåt­t laereplane­ne for den helt ferske laerlingen, forklarer Vestre.

– Dette er morgensdag­ens helter. De satser vi bevisst på, slik vi også gjør når det er ønske om utplasseri­ng fra elever som vil sjekke om vår virksomhet er noe å satse på, sier daglig leder. I en bisetning kommer han på at de også utvider staben med to ansatte til, fra nyttår. – Da har vi fått tak en driftsinge­niør til og en elektriker som skal begynne hos oss, sier Vestre.

Mangler husrom

Et stort problem for virksomhet­ene i Loppa er at det er mangel på boliger. – Vi er søkkfri for hus, og vi vet at boligforho­ldene ikke er akseptable. Så blir heller ikke folk vaerende i jobb hos oss. Dette er i ferd med å bli et stort problem, men vi snur hver stein og skulle det vaere noen som har hus til leie i Øksfjord, så ta en telefon, vi har skrikende behov, sier Arne Kristian Vestre. Han innrømmer at sjappa går bra, men at det er en kamp naer sagt døgnet rundt for å få til de gode relasjonen­e med kundene. – Det er mye jobb, men vi har så langt lyktes, sier han.

Fem år i sjøen

Når slippen får opp en oppdrettsf­låte er det for å vaske, rense, desinfiser­e og gå over hele flåten utvendig. – Det skal tas prøver og alt skal dokumenter­es, så kan det hende at det er plater som må skiftes. Så kommer malerarbei­d etter at plater eller stål er pusset. Dette er flåter som skal klargjøres for nye fem å i sjøen og da skal alt vaere tipp topp. Det er gjennomgan­g av alt det tekniske og det elektriske, for det stilles betydelige krav til de installasj­onene som oppdrettsn­aeringa bruker. Der må vi vaere best på den jobben vi gjør, sier Vestre.

 ??  ?? TRAVLE TIDER: Daglig leder Arne Kristian Vestre hos Frydenbø Øksfjord slipp og mek har mer enn nok å henge i med. Nå jobber staben døgnkontin­uerlig for å ta unn alt arbeidet. Ordreboka er full helt frem til jul.
TRAVLE TIDER: Daglig leder Arne Kristian Vestre hos Frydenbø Øksfjord slipp og mek har mer enn nok å henge i med. Nå jobber staben døgnkontin­uerlig for å ta unn alt arbeidet. Ordreboka er full helt frem til jul.
 ??  ?? DØGNET PÅ TAMP: Driftsinge­niør Harald Skåvikmo hos Frydenbø Øksfjord slipp og mek har hatt besøk av servicesje­fen hos Frydenbø, Bjørn Harald Gjesdal som har fått se hvordan Øksfjordbe­driften nå jobber døgnkontin­uerlig skift for å ta unna alle ordrer på...
DØGNET PÅ TAMP: Driftsinge­niør Harald Skåvikmo hos Frydenbø Øksfjord slipp og mek har hatt besøk av servicesje­fen hos Frydenbø, Bjørn Harald Gjesdal som har fått se hvordan Øksfjordbe­driften nå jobber døgnkontin­uerlig skift for å ta unna alle ordrer på...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway