Altaposten

Kraftig på etterskudd

Vogntogene er lastet – endelig kan stillasene tas i bruk.

- Av Vidar Kristensen

I to måneder har stillasene fra Byggesyste­mer ruvet rundt en ferdig grunnmur på Elvebakken. På denne grunnmuren skulle det allerede tidlig i sommer ruvet ei kirke, men alt har ikke gått etter planen.

– Det har vaert flere forsinkels­er, sist ved at fabrikken hadde gjort en feil, og dermed plasserte produksjon­en av vegger og tak langt bak i køen, forteller Ulrik Sverdrup-thygeson, økonom i Tromsø stift av den katolske kirken i Norge.

Feil i beregninge­ne

St. Josef kirke på Elvebakken har vaert på tegnebrett­et i mange år, og i fjor høst var det meste klart for å igangsette prosjektet. Gjennom høsten og vinteren ble tomt og grunnmur fikset av lokale entreprenø­rer, og meningen var at heltre-elementene fra en fabrikk i Østerrike skulle ankomme Alta på tidligsomm­eren.

– Slik gikk det ikke. Fabrikken var ikke fornøyd med sine egne beregninge­r, og ville endre dem. De har visstnok mye å gjøre, og vårt prosjekt havnet dermed godt bak i køen. Stillasene har stått og ventet i to måneder, men fabrikken har lovt at de skal ta kostnaden med det, siden forsinkels­en er deres ansvar, sier Sverdrup-thygeson.

Taket er forsinket

Han har bestilt flybillett til Alta mandag, for da regner han med at fire-seks vogntog ankommer etter mange dagers kjøring fra Østerrike.

– Jeg har forsåvidt bestilt billett to ganger tidligere også uten hell, men denne gangen tror jeg at det blir klaff. Vi er blitt fortalt at bilene var ferdiglast­et i Østerrike sist fredag, og da er de nok underveis, klargjør Sverdrup-thygeson.

Han skal lede arbeidet med å reise kirka, men det er håndverker­e fra Tyskland med massivt tre som spesialomr­åde som skal ta seg av selve jobben.

Det eneste som ikke blir ferdigstil­t før vinteren er taket. Tromsø stift av den katolske kirken i Norge har fått lokal tillatelse til å fravike kravet om skifer på taket. I stedet blir det taktekke av bronseplat­er.

– Men det polske firmaet som skal gjøre jobben kan ikke komme før til våren. dermed må vi leve med en vinter med presenning på taket, men det er uproblemat­isk, sier Sverdrup-thygeson.

 ??  ?? HVOR I HERRENS NAVN BLIR KIRKA AV? Grunnmuren står og venter, det samme gjør stillasene, men elementene i massivt tre som skal bli til St. Josef kirke på Elvebakken er kraftig forsinket. (Foto: Rolf E. Lund)
HVOR I HERRENS NAVN BLIR KIRKA AV? Grunnmuren står og venter, det samme gjør stillasene, men elementene i massivt tre som skal bli til St. Josef kirke på Elvebakken er kraftig forsinket. (Foto: Rolf E. Lund)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway