Altaposten

– Vi begynner å bli litt gamle...

«Yngstemann» Reidar Kristianse­n (73) mener tiden var inne for å selge.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Kristianse­n har sammen med Tor og Rolf Mathisen eid og drevet Forretning­sbygg AS, siden bygget i Bossekop ble tatt i bruk i 1980. Han forteller om stabile tider, med leietakere som har valgt å bli hos dem.

Litt arbeid har det vaert i perioder, men i sum har bygget drevet seg selv.

– Vi har tatt vare på bygget, forsøkt å holde det oppdatert og følge med i tiden, og ikke minst vedlikehol­de ved behov. Nå så vi at det var på tide å la andre overta. Vi begynner jo å bli litt gamle, sier 73-åringen.

Han har godt inntrykk av «arvtakerne», Annie, Jørn Tormod og Jørund:

– Det virker som veldig greie folk. Og jeg tror det er fornuftig, det de gjør nå. Det er mange muligheter for de som sikrer seg eiendommer i Alta i dag, mener Kristianse­n.

Det mener han også gjelder i Bossekop, til tross for at manglende kommunale planer effektivt har kvelt mange ideer og hindret utvikling:

– Vi som har hatt eiendom i Bossekop i mange år ser hvordan området har fått lide grunnet tiår med manglende kommunale planer. Kommunen har vel holdt på med dette i 30 år, og at de ikke har fått til noe tror jeg skyldes dårlige politikere og kanskje også for dårlig administra­sjon. Nå sier de det skal skje noe, og det er jaggu på tide. Tar de seg ikke sammen, så kveler de Bossekop, mener Kristianse­n, som likevel er optimist på vegne av området:

– Det er fremdeles mulig å utvikle Bossekop til noe veldig bra, men da må de faktisk gjøre noe nå. Dette kan bli et veldig fint område i Alta, om man får ut fingeren.

 ??  ?? FIRE SELSKAP: Det da 1 etasjes høye, 336 kvadratmet­er store bygget i Bossekop rommet Sande Reisebyrå, Aasebua, Alta Sko og Blue Heaven. (Faksimile: 4. nov 1980)
FIRE SELSKAP: Det da 1 etasjes høye, 336 kvadratmet­er store bygget i Bossekop rommet Sande Reisebyrå, Aasebua, Alta Sko og Blue Heaven. (Faksimile: 4. nov 1980)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway