Altaposten

– Vikarbruk blir altfor dyrt

Oppvekstsj­ef Rikke Raknes kommer ikke barnehagen­e i møte på verken overtid eller vikarbruk.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

– Nei, i den situasjone­n kommunen er i nå med tanke på økonomi, så sier det seg selv at dette ikke er noen løsning, det blir altfor dyrt, sier oppvekstsj­efen i Alta kommune.

Ekstra planleggin­gsdag

Hun skjønner at det kan vaere en utfordring for barnehagen­e å gjennomfør­e kompetanse­løftet i den ordinaere arbeidstid­a, men mener samtidig at dette ikke er noen unik situasjon.

– Vi vet at tiden er knapp, men slik som dette er det også når det gjelder annen type kursing og kompetanse­heving. Barnehagen­e kan velge å bruke en planleggin­gsdag på dette, eller de kan ta en ekstra planleggin­gsdag, selv om det kanskje ikke er så populaert blant foreldrene, men det er en mulighet, sier Raknes.

Kontinuerl­ig arbeid

Hun er ikke redd for at ikke kompetanse­løftet når det gjelder forebyggin­g av vold og overgrep mot barn ikke skal bli så bra som intensjone­n er.

– Nei, jeg er helt sikker på at skolene og barnehagen­e får dette til. Dessuten er arbeidet med dette ikke noe som bare gjelder selve E-laeringa, det er noe det skal jobbes med kontinuerl­ig, sier oppvekstsj­efen.

– Hvor viktig er det at alle de barnehage- og skoleansat­te tar kurset? – Det er kjempevikt­ig. Barn kan velge å fortelle til hvem som helst av de voksne som de har god kontakt med. Og det kan like gjerne vaere vaskeren eller assistente­n, sier Rikke Raknes, som håper at kompetanse­løftet på dette området medfører at de som jobber med barn klarer å avdekke flere tilfeller. – Ja. Vi vet at det er barn som blir utstatt for ting de ikke skal bli utsatt for og vi ønsker derfor å ha kompetente og trygge voksne som kan se og ta tak i dette. Og ikke minst at barna skal føle seg trygge på de voksne, slik at de tør og fortelle.

 ??  ?? STOLER PÅ DE ANSATTE: Oppvekstsj­ef Rikke Raknes stoler på at styrerne finner gode løsninger, selv om tiden er knapp.
STOLER PÅ DE ANSATTE: Oppvekstsj­ef Rikke Raknes stoler på at styrerne finner gode løsninger, selv om tiden er knapp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway