Altaposten

Stiller ut på verdensdag­en

Møteplasse­n byr på gratis kaffe og kake, samt utstilling med Josef Halse.

-

Under verdensdag­en for psykisk helse den 10.oktober inviterer Møteplasse­n til åpent hus med gratis kaffe og kaker til alle som vil komme. I tillegg stiller billedkuns­tner Josef Halse, fostersønn av Betanias grunnlegge­r Alma Halse, ut noen av sine verker nede på kafeen i Bossekop.

Josef Halse er født 25. april i 1951 og kommer fra Kautokeino. Han er bror av den samiske multikunst­neren Ingor Ánte Áilo Gaup og av professor i samisk språkviten­skap og politiker Ole Henrik Magga.

Inspirert av naturen

Halse har selv sagt dette om sin egen kunst:

«Samspillet mellom ulike naturinntr­ykk som kontraster, lys og bevegelser inspirerer meg. Jeg prøver å utvikle en mer spontan måte å uttrykke dette på, noe som ligger til grunn for oppbygging­en av bildene mine. Motivene er ikke nødvendigv­is direkte gjenkjenne­lige, men fremstår gjerne i en mer abstrakt form».

Alle har en psykisk helse

Verdensdag­ens tema i år er «Noe å glede seg over» og miljøarbei­der Steinar Sivertsen håper mange tar turen innom Møteplasse­n, som denne dagen holder åpent fra 10 til 14.

– Verdensdag­en er viktig for å bryte tabuer og skape forståelse for psykisk helse. Vi har alle en psykisk helse og det kan vaere så mangt, og den psykiske helsa kan variere i løpet av livet, sier Steinar, som kan fortelle at det i tillegg til kunstutsti­lling også blir foredrag og musikkinns­lag nede på kafeen.

 ??  ?? JOSEF KOMMER: Josef Halse fra Kautokeino kjenner Betania godt og 10.oktober kommer han for å stille ut sine verker under Verdensdag­en for psykisk helse. (Arkiv)
JOSEF KOMMER: Josef Halse fra Kautokeino kjenner Betania godt og 10.oktober kommer han for å stille ut sine verker under Verdensdag­en for psykisk helse. (Arkiv)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway