Altaposten

Oppløftend­e serieåpnin­g

Alta IFS volleyball­damer viste til dels strålende takter i comebacket.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Etter mange år uten lag i seriespill er Alta IFS volleyball­gruppe tilbake i det gode selskap. De skal denne sesongen spille i 2. divisjon, der de møter BK Tromsø 2, Sortland og Bodø. På grunn av få lag spilles det trippelser­ie, får A-sporten opplyst.

– Lørdagen startet med to seriekampe­r mot BK Tromsø 2 og Sortland. Det ble dessverre tap 1-3 mot BK Tromsø 2, men mot Sortland slo vi knallhardt tilbake og vant 3-0, sier Inga Maren Gran Erke, som forteller at lagets neste seriekampe­r spilles i Sortland 18.- og 19. november.

Tapte bronsefina­len

Etter de to seriekampe­ne startet kvalifiser­ingen til årets nordnorske mesterskap i volleyball.

– I de innledende kampene ble seier mot BK Tromsø 2 og tap mot 1.-divisjonsl­aget BK Tromsø 1. Vi gikk videre og møtte da Øksil. Dette var forventet å bli en meget ujevn kamp. Øksil har i mange år levert glimrende volleyball­spillere, og dette laget spiller også i 1. divisjon, sier hun.

– Vi klarte faktisk å lede 5-1 i første sett før Øksil slo tilbake og vant komfortabe­lt. Vi kom til bronsefina­len mot TSI, men klarte ikke å spille jevnt mot dette 1.-divisjonsl­aget heller, og tapte 0-2 (25-6 og 25-5). Settsifren­e gir ikke et helt rettferdig bilde av matchen. Jeg synes dette var lagets aller beste kamp i løpet av helga, forteller hun.

Spiller NNM i Alta?

Alta If-damene endte til slutt på fjerdeplas­s i kvaliken. Men siden det var tre 1.-divisjonla­g foran på resultatli­sta, og Alta IF var beste 2.-divisjonsl­ag, kvalifiser­te laget seg likevel for 16-delsfinale­n i det nordnorske mesterskap­et. De neste Nnm-kampene spilles 14.- og 15. oktober.

– Det er Alta som er lagt opp til arrangør for disse kampene, men vi er helt avhengig av den nye flerbruksh­allen for å kunne gjennomfør­e arrangemen­tet. Det er imidlertid usikkert om det er ledig kapasitet akkurat den helga, avslutter hun.

Les mer på altaposten.no.

 ??  ?? KLARTE SEG BRA: Til tross for flere år uten seriespill gjorde Alta If-damene det bra i Tromsø sist helg. (Foto: Privat)
KLARTE SEG BRA: Til tross for flere år uten seriespill gjorde Alta If-damene det bra i Tromsø sist helg. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway