Altaposten

Blåser liv i buffeten

Kokkenes mesterlaug blåser liv i gammel tradisjon.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Prosjektet «Fra hav til vidde» ble en enestående suksess for en del år tilbake. Sjelden har lokal, kortreist mat fått bedre PR. Oldermann Torstein Johansen fastslår at tiden er inne for å blåse liv i suksessen som ebbet ut, sakte, men sikkert. – I samarbeid med laerlinger og elever i restaurant- og matfag skal vi igjen satse på middagsbuf­feter. Vi starter opp fredag 20. oktober, forteller Johansen, som håper at mane nye og gamle matentusia­ster hiver seg med.

Mindre skala

I tidligere tider var Rica vertskap. Nå flyttes det hele til Studenthus­et City. – Buffeten blir kanskje i litt mindre skala, men det blir stort fokus på lokal mat fra Finnmark. Det er det vi brenner for. Sentralt i forberedel­sene av maten står fremtidens kokker og servitører, som er under utdanning i fylket, sammen med erfarne kokker fra mesterlaug­et, sier Johansen.

Spennende smaker

Han tror det blir noe for enhver smak.

– Vi kan love spennende og kanskje også hittil ukjente smakskombi­nasjoner på buffeten, i kategorien­e kjøtt, fisk, desserter og brødmat, opplyser Johansen. Han forteller at det etter selve buffeten blir stand up-show nede på City scene. – Overskudde­t av vårt arrangemen­t går til studietur for elevene og laerlinger med faglig følge, sier Torstein.

Synliggjør­ing

Han tror prosjektet betyr mye for synliggjør­ing av både mat og matfaget. Kanskje det til og med gjør noe for rekrutteri­ngen til fagene.

– I tillegg har vi en reiselivsn­aering i stor økning, der også matoppleve­lser er en sentral del. Vi trenger masse fagfolk, oppsummere­r oldermanne­n.

 ??  ?? LAUGET PÅ HUGGET: Oldermann Torstein Johansen får med seg mange kokkevenne­r når det igjen skal blåses liv i «Fra hav til vidde». (Arkivfoto: Rolf Edmund Lund)
LAUGET PÅ HUGGET: Oldermann Torstein Johansen får med seg mange kokkevenne­r når det igjen skal blåses liv i «Fra hav til vidde». (Arkivfoto: Rolf Edmund Lund)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway