Altaposten

Vinteren i anmarsj

Mange altavaerin­ger ble møtt av en hvit bakke onsdag morgen.

- Bjarne Krogstad bjarne@altaposten.no

De siste dagene har det vaert ruskevaer, og i dag våknet mange altavaerin­ger til en hvit bakke. Ifølge trafikkope­ratør Helge Tømmervik ved Vegtrafikk­sentralen hadde dette ikke bydd på noen trafikale problemer i morges.

– Det har ikke blitt så mye vinter enda, og så langt opplever vi rolige forhold. Det har vaert en del snø i indre del av Finnmark, men for å si det sånn så har vi ikke fått tilbakemel­dinger om noen problemer, sier Tømmervik.

– Det kan vaere vintervind noen steder, men ingenting som skaper problemer, gjentar han.

Slik så det ut i morges:

Sennalande­t: Bart og vått, fare for glatte partier og tåke. Klokken 06:00 var det 1 grad, nordlig lett bris og oppholdsva­er.

Hatter: Bart og vått, fare for glatte partier. Klokken 05:45 var det 1 grad, stille og oppholdsva­er.

Ifjordfjel­let: Vekslende bart og vått, snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 05:20 var det 0 grader, nordlig lett bris og sluddbyger.

Bekkarfjor­d - Hopseidet: Bart og vått. Klokken 05:00 var det 1 grad, stille og oppholdsva­er.

Snefjord - Havøysund: Bart og vått, fare for glatte partier. Klokken 05:20 var det 2 grader, nordlig svak vind og regnbyger.

Kongsfjord­fjellet: Bart og vått, stedvis redusert sikt på grunn av tåke. Klokken 04:45 var det 2 grader, nord-østlig lett bris og yr.

Båtsfjordf­jellet: Bart og vått, stedvis redusert sikt på grunn av tåke. Klokken 04:45 var det 2 grader, nord-østlig lett bris og yr.

Onsdag:

Nordøstlig bris, liten kuling på kysten. For det meste skyet. Litt regn av og til, til dels snø på Vidda. I kveld sluddbyger på kysten av Øst-finnmark.

Torsdag:

Skiftende bris, på kysten opptil frisk bris mellom nord og nordøst. Skyet eller delvis skyet, noen regn- eller sluddbyger som etter hvert går over til snøbyger.

Fredag:

Nordvest bris, fra fredag ettermidda­g liten kuling utsatte steder. Skyet, litt regn eller sludd, snø i høyden.

 ??  ?? HVITT: Parken rundt Nordlyskat­edralen kler den hvite drakten. (Foto: Bjarne Krogstad)
HVITT: Parken rundt Nordlyskat­edralen kler den hvite drakten. (Foto: Bjarne Krogstad)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway