Altaposten

– Skit heller i naturen!

Funn av «drittpakke­r» i populaert turområde.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

Stabbursda­len er et yndet turområde, ikke minst vinterstid når både skigåere og snøscooter­brukere slår camp i den idylliske naturen. En av dem som søker den uberørte villmarka har tatt kontakt med Altaposten i anledning et lite hyggelig funn. En haug med brune plastposer med et klumpete innhold, som får oss til å sperre opp øynene og spørre: Hva er det? – Mannskit, svarer mannen, som ønsker å vaere anonym.

I god tro?

Han sier at det er mulig at de som har brukt posene, som kan se ut som bioposer, har baesjet i posene i god tro, men at resultatet ikke er heldig. – Dette råtner jo ikke og det er utrolig lite hyggelig å finne dette ute i naturen, i naerheten av drikkevann­skilder. Dette kan bli rene bakteriebo­mbene, advarer mannen. Han får full støtte fra miljøleder i Alta kommune, Jon-håvar Haukland.

– Ja, men så sleng raeva på en stubbe og skit i naturen i stedet for. Jeg skjønner ikke poenget med å skite i posen hvis det ikke er for å ta dem med hjem. Nei, dette er unødvendig og ikke bra, sier Haukland.

Mannen som oppdaget posene har gravd dem ned, noe miljøleder Haukland synes er prisverdig. – Men det er likevel ingen god løsning med tanke på at plasten blir liggende i naturen, sier han.

Plast er uheldig, uansett

Selv om posene skulle vise seg å vaere miljøvennl­ige, så mener miljøleder­en at dette ikke er godkjent bruk av naturen. – Å kaste plast i naturen, uansett hvilken type, er ikke heldig. Det skader fugler og dyr og kan ikke rettferdig­gjøres, selv om det er miljøplast, som skal oppråtnes etter hvert. Nei, gjør det på gamlemåten. Det enkle er ofte det beste, fastslår han. – Har dere fått inn lignende meldinger tidligere på dette? – Nei, aldri og det er forøvrig lenge siden vi har fått noen klager på camperne i forbindels­e med forsøpling og den slags. Så ting har tross alt blitt mye bedre, mener lederen for miljøavdel­inga.

 ??  ?? RÅTNER SAKTE: Å baesje i pose er ikke noe sjakktrekk, mener miljøleder. (Foto: Privat)
RÅTNER SAKTE: Å baesje i pose er ikke noe sjakktrekk, mener miljøleder. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway