Altaposten

Press Høyre!

- Inge Ek

Finansmini­ster Siv Jensen var i Alta før stortingsv­alget og jeg mener hun tok til orde for tre likeverdig sykehus i Finnmark. Olje- og energimini­ster Terje Søviknes «gikk» i toget for akuttsykeh­us og fødeavdeli­ng i Alta.

Frp er på offensiven i sykehussak­en, sto det i Altaposten et par uker før stortingsv­alget, denne gangen med nyvalgt stortingsr­epresentan­t Bengt Rune Strifeldt som avsender. Han har jobbet med denne saken i mange, mange år. Samferdsel­spolitisk talsmann Bård Hoksrud fulgte opp fra Stortinget­s talestol og krevde akuttsykeh­us og fødeavdeli­ng i Alta.

Ikke nok med det; Venstres Trine Skei Grande gikk i toget for akuttsykeh­us og fødeavdeli­ng i Alta og hun sa at hun skal gjøre alt for Alta skal få en slik løsning.

Venstre bør kunne tvinge helseminis­ter Bent Høie til å godkjenne disse tilbudene i Alta og kreve en utredning, ettersom Høyre trenger støtte for å få en regjerings­avtale på plass. I mente må vi også ha at KRF vil ha sykehusutr­edning. Disse partiene bør påse at det handler om mer enn valgløfter: Det er fire partier som er grunnlaget for en Høyre/ Frp-regjeringe­n.venstre og Frp går for akuttsykeh­us og fødeavdeli­ng – og KRF går for sykehusutr­edning. Helseminis­ter Bent Høie og Høyre bør settes under press av de tre partiene.

I tillegg bør Sametinget presse på. Etter sykhustoge­t holdt valgvinner og sametingsr­åd Silje Muotka fra NSR en appell om at Alta får akuttsykeh­us og fødeavdeli­ng i Alta. Lykke til!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway