Altaposten

Rekordpris i Rivarbukt

Hytte gikk for 2,9 millioner kroner.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Etter søndagens visning i Rivarbukt, på det som må sies å vaere en beint ut nydelig hytte i flotte omgivelser, kom det inn flere solide bud til selgerne. Hytta de selv har oppført i 2009 er påkostet, og inneholder alt av bekvemmeli­gheter, mye løst ved hjelp av en rekke smarte løsninger, fremgår det av prospektet. På en «perle» av en utsiktseie­ndom, «med naerhet til scooterløy­per, skiløyper, hav og fjell».

Åtte interesser­te

Til tross for en stiv verditakst – 2,66 millioner kroner, og en enda mer avskrekken­de prisantydn­ing – 2,75 millioner kroner, lot ikke kjøperne seg skremme. Åtte meldte sin interesse, to la inn bud og etter fem bud var runden over, får Altaposten opplyst.

– Og hytta endte til slutt godt over dette, siste bud var på 2,9 millioner kroner. Dette budet valgte selgerne å akseptere, opplyser eiendomsme­gler Daniel André Adamsen i Eiendomsme­gler1.

Ukjent farvann

Salgssumme­n gjør hytta til den dyreste i Finnmark gjennom tidene, etter hva Adamsen kjenner til. Kvadratmet­erprisen (112 kvm p-rom) tilsvarer 25.900 kroner per kvadratmet­er.

– Alta-rekorden før dette var ei hytte i Suoppas, solgt for 2,5 millioner, sier Adamsen.

Denne hytta var det Ole Steinar Østlyngen som i sin tid solgte.

Når Adamsen skal forklare hvorfor hytta gikk for såpass mye, peker han på flere forhold:

– Den er ny og flott, og den har en fin beliggenhe­t. Selgerne har klart å holde en høy standard, hva angår både materialer og fargevalg – men så har de klart å bevare hytteprege­t. Det er vanskelig, for om du «skrur til» for hardt, så risikerer du å miste hyttefølel­sen, sier han.

Forventer flere

Selv har han bare vaert på én hytte som er i samme prisklasse, et objekt på naermere 200 kvadratmet­er på Nikkihompe­n. Denne er ikke solgt ennå.

Men Adamsen er skråsikker på at flere dyre objekt vil komme i naermeste tid:

– Vi verdivurde­rer mange hytter i forhold til banker og byggelån. Mange nå bygger hytter der byggekostn­adene er mellom 2,5-3 millioner. Vi har vaert på hytter som har byggekostn­ader på langt over tre millioner kroner. Når disse objektene kommer ut i markedet for salg, så vil vi se nye prisrekord­er. Og det går ikke mange år før vi ser at priser på 2,5-3 millioner er standarden for nyere hytter. Jeg tror ikke det er lenge før vi er der, sier Adamsen.

 ??  ?? Den åtte år gamle hytta er oppført på en slik måte at den buer seg ut mot Langfjorde­n. Hege Kristin Hilton og Kurt Liland oppnådde rekordpris etter visningen søndag. (Foto: Eiendomsme­gler1)
Den åtte år gamle hytta er oppført på en slik måte at den buer seg ut mot Langfjorde­n. Hege Kristin Hilton og Kurt Liland oppnådde rekordpris etter visningen søndag. (Foto: Eiendomsme­gler1)
 ??  ?? PRISKLASSE: Eiendomsme­gler Daniel Adamsen mener det kommer flere hytter i høy prisklasse.
PRISKLASSE: Eiendomsme­gler Daniel Adamsen mener det kommer flere hytter i høy prisklasse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway