Altaposten

Feirer plate nr. 2 i Nordens Paris

Puskas legger etterlengt­et plateslipp til Tromsø.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

– Jeg har ikke sett verken plate eller omslag enda, men fredag skal alt vaere på plass. Jeg er stolt av plata, sier Gunnar Puskas Schwaiger, som nå slipper andreplata «Barn og barnebarn ingen hindring» på Nordnorsk plateselsk­ap. Finpussen ble tatt på selveste Abbey Road i London.

Har flere låter

Slippet markeres på Radisson og Rorbua med pressekonf­eranse og smakebiter fra de 12 låtene på Lp-plata. Det vil si, Cd-plata har intet mindre enn 14 låter. – Jeg har jo ytterliger­e 7-8 låter fiks ferdige, men denne gangen har vi valgt å prioritere. Det var jo 20 låter med forrige gang, sier Puskas, som har gjort ekstra stas på Lp-folket med en syvtommer som bonus. Der finner du lett legendaris­ke låter fra Kjønnsmode­n ungdom, nemlig «Ved Rondane» og «Eg gjette Tulla». – Det blir bare trykket 300 Lper, men her er allerede 150 bestilt, så det går nok ut i rekordfart, tror Puskas.

Satser på Barila

Hva så med hjemplasse­n Alta. – Jeg satser på en intim og tett seanse på Barila 3. november, med fullt band og stor stemning. Presis klokken 20.15, er det krystallkl­are beskjeden fra Puskas. Det er da også på Barila han har sving seg som DJ de siste årene.

Tok syv år

Puskas legger ikke skjul på at det har vaert en lang prosess etter førsteplat­a. – Det har tatt syv år, en følelsesme­ssig bølgedal med tanke på at jeg mistet Lisbeth. Det har jeg måttet bearbeide, men følelsen er ganske god noen dager før plateslipp­et, sier Puskas. Han har også lagret opp materiale til en bebudet bluesplate. – Jeg er godt i gang og har lovet meg selv at den skal vaere ute i løpet av et par år.

 ??  ?? KLAR FOR SLIPP: Puskas slipper sin andre plate på fredag i Tromsø.
KLAR FOR SLIPP: Puskas slipper sin andre plate på fredag i Tromsø.
 ??  ?? ABBEY-TUR: Ingenting overlates til tilfeldigh­etene. Finpussen er nok en gang tatt på Abbey Road studios i London.
ABBEY-TUR: Ingenting overlates til tilfeldigh­etene. Finpussen er nok en gang tatt på Abbey Road studios i London.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway