Altaposten

Etterlyser samarbeid

Anita Håkegård Pedersen ønsker å se BUL- og Alta If-spillere på samme lag.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Debatten om et manglende samarbeid har blusset opp igjen etter at BULS gutter 18-årslag var én fattig scoring i siste kamp fra å kvalifiser­e seg til den nasjonale Lerøyserie­n. På jentesiden klarte man å bli enige i Alta IF og BUL, men ingen spillere fra naboklubbe­n var med på flyet da G18-laget reiste sørover. Representa­nter fra begge klubber har sagt sitt i sosiale medier de siste dagene, uten at det på noen måte har løftet debatten.

Kritiserer ikke Bul-guttene

Varaordfør­er og mangeårig håndballtr­ener, Anita Håkegård Pedersen, er imponert over det Bul-guttene presterte i kvaliken og synes det er synd at de røk ut med minst mulig margin. Hun understrek­er at for henne handler ikke denne debatten om det nevnte Bul-laget, men om hvordan man kan lykkes med et samarbeid på tvers av klubbgrens­ene ved neste korsvei.

– Prestasjon­ene deres var fantastisk­e, og de fortjener all mulig skryt for det som ble vist i kvaliken. Det er umulig å si om BUL hadde fått den ene scoringen de trengte hvis Alta IF hadde bidratt med spillere. Det får vi aldri svar på. Jeg er mer opptatt av å se fremover, og jeg mener at et samarbeid mellom klubbene er veien å gå for å optimalise­re sjansene for at vi lykkes neste gang. Vi kommer ingen vei hver for oss, sier Håkegård Pedersen.

– Må avslutte krigen

Hun synes det er synd at klubbene skyter på hverandre på sosiale medier i stedet for å fokusere på gode løsninger.

– Vi må få avsluttet denne krigen som aldri ser ut til å ta slutt. Det hjelper ikke å hoppe rett i skyttergra­vene og fyre løs fra hver sin kant. Vi må snakke sammen, bli enige om felles målsetting­er og komme fram til løsninger som kommer spillerne til gode. Jeg tror vi kunne hevdet oss i nasjonalt seriespill hvis vi hadde samlet de beste på ett lag. Sjansene ville i hvert fall vaert større, sier hun.

– Det er mange som faller fra i 16-årsalderen, spesielt blant guttene. Det er det viktig at vi klarer å forene krefter for å gi spillerne et best mulig kamptilbud. Med god matching i Bringserie­n og Lørøyserie­n vil det også vaere større sjanser for at vi lykkes på seniornivå, avslutter hun.

 ??  ?? HÅPEFULL: Anita Håkegård Pedersen har tjenestegj­ort både for Alta IF og BUL. Hun håper klubbene kan begrave stridsøksa og samarbeide. (Foto: Steffensen)
HÅPEFULL: Anita Håkegård Pedersen har tjenestegj­ort både for Alta IF og BUL. Hun håper klubbene kan begrave stridsøksa og samarbeide. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway