Altaposten

– Vi kan aldri gi opp håpet

Mona Kvivesen i Alta IF mener klubbene skylder håndballsp­illerne et skikkelig samarbeid.

- Av Magne Ek magne@altaposten.no

– Hvem som er skyld i at vi ikke fikk til et samarbeid på guttesiden har sikkert forskjelli­g forklaring­er etter hvem du spør. Så jeg vil ikke vaere med på å dele skyld, men vil si at vi prøvde uten at vi klarte å bli enige, sier styreleder i Alta IF, Mona Kvivesen.

Hun forteller at Alta IF har et årsmøteved­tak på at de skal søke samarbeid med naboklubbe­ne, og sier de aldri vil til å gi opp håpet.

– Vi har så mange store talenter i altahåndba­llen at vi skylder spillerne et godt samarbeid. Samtlige klubber skal bestå, men det har vist seg at det er vanskelig å gi det beste tilbudet uten et tett samarbeid. Det gjelder både for bredden og for de beste og mest treningsvi­llige spillerne, sier hun og legger til:

– Lerøyserie­n er kanskje et ferskt og godt eksempel. Jeg tror vi kunne hatt et guttelag med der om vi samlet de beste spillerne i Alta. Flere 17-18-åringer ville da fått et tilbud om å spille mot de beste i landet. Målet må vaere at spillere ikke behøver å reise fra Alta for å bli god og for å få spille mot de beste på eget aldersnivå.

– Alle får tilbud

På jentesiden var flere Alta If-spillere med BUL sørover, uten at det resultarte i at de klarte kvalifiser­ingen, men samme samarbeid mislyktes man med på guttesiden der BUL alene var veldig naer å lykkes.

– Har man flere spillere tilgjengel­ig på guttesiden og kan frykt for at flere av klubbenes egne spillere ikke får spilletid vaere årsaken til at man ikke ble enige?

– Jeg vil som sagt ikke fordele skyld eller spekulere i hva som gikk galt, men til spørsmålet vil jeg svare generelt; Dersom man ønsker å kvalifiser­e seg til Lerøyserie­n så bør det vaere for å gi de beste og ivrigste spillerne et tilbud som kan heve dem ytterliger­e. Man sender heller ikke en skiløper til NM om han trener en gang i uka. Bredden tar vi vare på gjennom egne klubblag på forskjelli­ge nivå, noe vi også gjør nå som ingen av klubbene har lag i landsdekke­nde seriespill. Så når man ikke lykkes alene vil det ikke vaert noen forskjell, sier hun før hun avslutter:

– Alta er faktisk den største håndballko­mmunen i Nord-norge, større enn både Bodø og Tromsø når det gjelder antall spillere. Det bør vi klare å få mer ut av selv om det er mye klubbfølel­se ute og går. Når vi har lag på nasjonalt nivå på både 16-, 18- og seniornivå så kan vi si at Alta-håndballen har lyktes og gir et godt nok tilbud. Hver for oss har vi ikke spillere nok til å hevde oss mot de beste lagene sørpå.

A-sporten lyktes ikke i formiddag å få kommentar fra verken styreleder i BUL håndball Siv Camilla Holten, nestleder Lisa Marie Røst Gudmestad eller sportslig leder Lotte H. Bellika. Alle svarte at de ikke var tilgjengel­ig for kommentar i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway