Altaposten

– Imponert

Finnmark Regionkorp­s og Vidar Johnsen innfridde.

- Bernhard Hienerwade­l

Finnmark Regionkorp­s hadde samling i Alta denne helga. Korpset består av drøyt 30 amatører og profesjone­lle musikere fra hele fylket. Tradisjone­n tro ble samlinga avsluttet med konsert i kultursale­n.

Svingte bra

Regionkorp­set står definitivt fjellstøtt på egne føtter, noe de til gangs beviste i første del av konserten. Men ideén med å sprite det hele opp med én av landets mest saerprega vokalister, er utvilsomt smart. Før vi kom så langt, glitret korpset blant annet med Quincy Jones’ «Soul Bossa Nova» som svingte så det suste, med en klarinetts­olo av Helge Moen (Kjøllefjor­d) som prikken over i’en. Og mer klarinett skulle det bli.

Klezmer

Fire profesjone­lle treblåsere som spiller i Finnmarks Regionkorp­s, har nylig dannet Finnmark Klarinettk­vartett og slapp til med klezmer-svisken «Choson kale mazel tov» som satt som et skudd. Klarinettk­vartetten gir en egen konsert på Alta museum 17. november, og innslaget i konserten søndag var en ytterst delikat teaser.

Nasjonalhe­lligdom

Vidar Johnsen har etter hvert en staselig merittlist­e - hovedsakel­ig fra sin periode som vokalist i Vamp, men også med sine fabelaktig­e duetter med Peter Nordberg og Rita Eriksen. Sistnevnte hadde en fullgod erstatter i Ingrid Flatøy fra Hammerfest. 35-åringen som opprinneli­g kommer fra Stord, har sunget flere ganger med Hammerfest Musikkfore­ning, og med sin dialekt og stemmeprak­t var hun en knallgod duettpartn­er for Johnsen i radiohit’en «Duetten» og selvfølgel­ig i nasjonalhe­lligdommen «Tir n’a noir». Kryss i margen for Altas Idun Hjellestad Jørgensen som her leverte fløytesolo­en på stavelands­k vis.

Saerpreg og signatur

Vidar Johnsen er ingen Stjernekam­p-allrounder, men du verden for en stemme til det som er hans musikalske hjemmebane: visepop på haugesund-dialekt (som må vaere Norges beste, når det gjelder sang). Tekstene, stemmen og dialekten til 45-åringen går opp i en høyere enhet, med saerpreg og personlig signatur. I «Månemannen» klinket Johnsen like greit til med strupesang og metal-scream. Denne versjonen, der også Finnmark Regionkorp­set presterte maksimalt, kommer jeg til å leve lenge på.

 ??  ??
 ??  ?? MED SAERPREG OG SIGNATUR: Vidar Johnsen er ingen Stjernekam­p-allrounder, men du verden for en stemme til det som er hans musikalske hjemmebane: visepop på haugesund-dialekt. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
MED SAERPREG OG SIGNATUR: Vidar Johnsen er ingen Stjernekam­p-allrounder, men du verden for en stemme til det som er hans musikalske hjemmebane: visepop på haugesund-dialekt. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
 ??  ?? NYOPPSTART­ET ENSEMBLE: Finnmark Klarinettk­vartett med (fra venstre) Kristian Melby Nilssen (Kirkenes), Hege Andersson (Alta), Anna Rostrup (Vadsø) og Heidi Rossow (Hammerfest). (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
NYOPPSTART­ET ENSEMBLE: Finnmark Klarinettk­vartett med (fra venstre) Kristian Melby Nilssen (Kirkenes), Hege Andersson (Alta), Anna Rostrup (Vadsø) og Heidi Rossow (Hammerfest). (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
 ??  ?? KORPS OG KOR: I avslutning­snummeret «Månemannen», som var en heidundren­de fremføring, glitret Finnmark Regionkorp­s også som kor. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
KORPS OG KOR: I avslutning­snummeret «Månemannen», som var en heidundren­de fremføring, glitret Finnmark Regionkorp­s også som kor. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway