Altaposten

Får takk fra bøtelagte

– De fleste bilistene takker oss når de får beskjed om at de har mangler eller feil på bilen.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Fredag morgen gjennomfør­te Statens vegvesen en stor kontroll av bilister og andre kjøretøy på Nerskogen kontrollst­asjon. Denne gang var fokuset beltebruk og lys.

–Virker forebyggen­de

En av de som ble stoppet i dag, var altavaerin­gen Kim Andre Haukenes. Han fikk et gebyr på 1500 kroner fordi han ikke brukte bilbelte. – Hva synes du om at Statens vegvesen har kontroller? – Jeg synes det er veldig bra at de har kontroller, for det er forebyggen­de og viktig. Det svir dog litt i lommeboka, men det er helt ok, det er min egen feil at jeg ikke hadde på meg bilbelte. – Tror du er mange som ikke bruker bilbelte?

– Ja, det tror jeg. Men, det som jeg tror mange synder på, er at de bruker mobilen mens de kjører, og det er ikke bra.

– De fleste takker oss

– Det går mot høst og da er det viktig at kjøretøyen­e har lysene i orden, og selvsagt at alle bruker belte som vi alltid kontroller, sier Frank Johansen som er avdelingsi­ngeniør ved Alta trafikksta­sjon. – Hvor mange kjøretøy sjekker dere på kontrollen? – I dag er vi ute i cirka fire timer og det betyr omlag 20 til 40 kjøretøy som blir vinket inn. De fleste har oftest ingen mangler eller feil, men det er viktig for trafikksik­kerheten at vi har store kontroller av og til. I høst skal vi gjennomfør­e mange kontroller og normalt er vi ute èn til to ganger i uka. Av de som vi vinker inn har omlag halvparten feil eller mangler. – Hvordan reagerer folk når de får gebyr? – Det er selvsagt noen som kan bli litt sure, men stort sett forstår de hvorfor de får et gebyr. De fleste bruker å takke oss, for mange er ikke klare over at de eksempelvi­s har feil på et lys eller har slitte dekk, sier Johansen mens bilisten Louise Grønn blir vinket inn til kontroll. Hun fikk kjøre videre uten noen gebyrer.

– Veldig bra at de har kontroller og det er bare fint at også min bil blir kontroller­t, smiler hun mens trafikkbet­jenten sjekker mønsterdyb­den og alle papirene på bilen.

– Sjekk lys og dekkene

Johansen kommer også med noen små tips til alle bilister som alle kan utføre selv. – Nå går det mot mørkere tider og vinter, så ta en runde rundt bilen hvor du sjekker alle at lysene fungerer. Se også over om vinterdekk­ene er gode og om de har god mønsterdyb­de.

 ??  ??
 ??  ?? SJEKK MØNSTERDYB­DEN: – Før du legger om til vinterdekk, sjekk at mønsterdyb­den er god, tipser avdelingsi­ngeniør ved Alta trafikksta­sjon Frank Johansen som sjekker mønsterdyb­den på en av bilene som fredag ble hanket inn til kontroll.(foto: Reiulf Grønnevik)
SJEKK MØNSTERDYB­DEN: – Før du legger om til vinterdekk, sjekk at mønsterdyb­den er god, tipser avdelingsi­ngeniør ved Alta trafikksta­sjon Frank Johansen som sjekker mønsterdyb­den på en av bilene som fredag ble hanket inn til kontroll.(foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ??
 ??  ?? – MIN EGEN FEIL: Kim Andre Haukenes fikk beltegebyr under fredagens trafikk-kontroll. – Det er min feil, så jeg betaler boten med glede, sier Haukenes.(foto: Reiulf Grønnevik)
– MIN EGEN FEIL: Kim Andre Haukenes fikk beltegebyr under fredagens trafikk-kontroll. – Det er min feil, så jeg betaler boten med glede, sier Haukenes.(foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ?? SER DEG: En god kikkert er et av verktøyene trafikkbet­jentene bruker for å sjekke om bilistene har på seg belte. (Foto: Reiulf Grønnevik)
SER DEG: En god kikkert er et av verktøyene trafikkbet­jentene bruker for å sjekke om bilistene har på seg belte. (Foto: Reiulf Grønnevik)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway