Altaposten

Fornøyde kunder

Kraftlaget kommer godt ut i brukerunde­rsøkelse.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Direktøren i Alta Kraftlag er på forretning­sreise til Øst-finnmark når vi får tak i han på telefon. Per Erik Ramstad har likevel et klart svar på hvorfor selskapet han leder har landets mest fornøyde kunder innen sitt foretnings­område.

– Det er i alle fall ikke min fortjenest­e. Forhåpentl­igvis er mitt bidrag også med på å gi Alta Kraftlag fornøyde kunder, men jeg vil gå så langt å si at aeren ligger i en bedriftsku­ltur hvor styret, direktør og ledelse, men først og fremst alle ansatte på alle nivå helt ut til de som møter kundene ansikt til ansikt. Fornøyde kunder er banket inn som vår lederstjer­ne, påpeker Ramstad.

Best i Norge

Kantar TNS har har siden 2010 utført målinger blant Alta Kraftlags kunder, og de blir stadig mer fornøyd med kraftlaget.

– I en periode hvor bransjen på landsbasis har tapt kundetilfr­edshet siden 2016, går det motsatt vei for Alta Kraftlag. Årets kundetilfr­edshetsind­eks (KTI) er på hele 79 poeng. Dette er det høyeste som er målt blant energiverk i Norge, og noe Alta Kraftlag selvfølgel­ig har grunn til å vaere svaert fornøyde med, forklarer ansvarlig i Kantar TNS, Eva Fosby Livgard.

Kundene er eiere

Alta Kraftlag er et samvirkefo­retak. Det vil si at selskapet er lokalt og eid av kundene. Det er noe direktøren tror er viktig også for hvordan de ansatte og styre tenker, og hvilke strategier som er viktig for selskapet. Markedssje­f Einar Dahl og økonomisje­f Odd Levy Harjo i kraftlaget utdyper dette:

– Vi gjør tidenes måling og leverer på alle områder til våre kunder. Det er godt å se at våre kunder er fornøyde med det arbeidet vi gjør hver dag, men vi ser også at vi ennå kan utvikle oss. Det hjelper å ha reelt kundefokus, kvalitet i leveransen og holde prisene så lave som mulig. Våre kunder er også våre eiere, så det skulle også bare mangle om vi ikke gjorde det vi kunne for at de skulle vaere fornøyde med vår leveranse.

Fire bein

Alta Kraftlag står på fire bein. Det er nett, fiber/bredbånd, kraftprodu­ksjon og eierskap andre selskaper. Selskapets hovedkonto­r er i den største kommunen i konsesjons­området, Alta. Samtidig er kraftlaget også etablert i Kvaenangen og Loppa med montørstas­joner i Øksfjord og Burfjord. Selskapets virksomhet er konsentrer­t om fire forretning­sområder: – Vår hovedoppga­ve er å sørge for at medlemmer og kunder i hele forsynings­området har en stabil og sikker strømforsy­ning, til lave og forutsigba­re priser, slår direktør Ramstad fast. Ifølge ledelsen i selskapet er alle kraftlaget­s fire bein viktig, og samtlige gir betydelige bidrag til lagets økonomi.

Mot strømmen

Eva Fosby Livgard i Kantar TNS peker på at Alta Kraftlag er et selskapet som i overført betydning går mot strømmen. Der andre nettselska­p strever i motbakke er tilbakemel­dingene fra kundene stikk motsatt for Alta Kraftlag. Trenden er at andre nettselska­p opplever krevende fiberkunde­r, hyppigere og mer langvarige strømbrudd, skepsis blant kundene til innføring av nye strømmåler­e (AMS), og med kunder som uttrykker sterk misnøye med nivået på nettleien. På disse områdene holder Alta Kraftlag stand og viser framgang på mange viktige felt.

– Resultaten­e tyder på at Alta Kraftlag har tatt viktige og riktige grep det siste året,

som har gitt god effekt på kundenes inntrykk av selskapet, er analysen til Fosby Livgard.

 ??  ??
 ??  ?? ALT FOR KUNDENE: Strømlever­andørene på landsbasis har tapt kundetilfr­edshet siden 2016. Her går det motsatt vei for Alta Kraftlag. Direktør Per Erik Ramstad og økonomisje­f Odd Levy Harjo gir de ansatte i alle ledd hovedaeren for at Alta Kraftlag har landets mest fornøyde kunder. (Foto: Kantar Tns/jarle Mjøen)
ALT FOR KUNDENE: Strømlever­andørene på landsbasis har tapt kundetilfr­edshet siden 2016. Her går det motsatt vei for Alta Kraftlag. Direktør Per Erik Ramstad og økonomisje­f Odd Levy Harjo gir de ansatte i alle ledd hovedaeren for at Alta Kraftlag har landets mest fornøyde kunder. (Foto: Kantar Tns/jarle Mjøen)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway