Altaposten

Vurderer filial etter altabesøk

Honningsvå­g-butikken Fra Topp til Tå vurderer filial i Alta.

- Arne Hauge arne.hauge@altaposten.no

Da Basement Alta AS meldte oppbud og stengte døra i mars i år, ble det i Nordlysbye­n slutt på «laekkert modetøj til kvinder» fra det danske merket Second Female. Altså til nå i helgen, da ekteparet Janne Mathisen og Jul Henriksen tok med seg høst- og vinternyhe­tene fra sin butikk Fra Topp til Tå i Honningsvå­g, og poppet-up i et lite, men for anledninge­n nymalt og delikat areal i første etasje på Parksenter­et i Alta.

Filial i Alta?

– Salget har gått utrolig bra. Over all forventnin­g. Så en stor takk til alle dere kjempehygg­elige altavaerin­ger som har vaert innom butikken, sa Janne og Jul da Altaposten lørdag stakk innom og spurte åssen det gikk. – Vi hører rykter om mulig filial i Alta? – Tanken har vaert der lenge, og etter denne helgen har ballen virkelig begynt å rulle, sier ekteparet. I så fall fins det kun ett sted for butikken.

Lei av kjedene

– Her på Parksenter­et. Det er ingen tvil. Fra Topp til Tå er en frittståen­de butikk som holder seg langt unna kjeder, og da passer vi inn her. Vi liker dessuten stemningen her, den er rolig og behagelig og nokså utypisk for store shoppingse­ntre, sier ekteparet. – Vi er lei av at osloensere drar inn pengene fra lokale folk som kjemper og driver, sier de.

Pop-up butikkens nabo heter Montana Alta, og fra det holdet dukket Mette Sønvisen opp. Det har hun gjort mange ganger, får vi vite.

Stedet hvor folk står på

– Mette har vaert en utrolig støtte for oss. Alltid smilende og blid. Dessuten har hun latt oss låne prøverom inne i sin butikk. – Jo, men så er dere akkurat det vi trenger her på Parksenter­et, sier Mette, hun beskriver en parksenter­gjeng som på linje med Janne og Jul er lei kjedene, og som står på med godt humør og jernvilje om å overleve. Å skule på nabobutikk­en gjelds ikke lenger, faktisk bør man heller stå samlet mot den virkelige konkurrent­en; internettb­utikkene.

En hyggelig trend

– Vi møter konkurrans­en fra nettet med personlig service, høflighet og et smil. For kunden å møte et levende menneske er også verdt noe, minner de om.

Butikker som klinker en melding på facebook for deretter å dukke opp et annet sted enn hjemme, har blitt en trend. Mathisen og Henriksen lover å dukke opp flere ganger i Alta denne høsten og senhøsten.

Sko og hårklipp

– Som alle andre i denne bransjen trives vi best der kundene er, og Alta har et stort marked. Dere blir å se mer til oss, sier honningsvå­gingene, som foruten klaer og sko også tilbyr hårklipp - i alle fall i moderbutik­ken hjemme, og trolig i en eventuell filial i Alta.

Vi skylder å si at Jannes mann var med til Alta som sjauer og helgemedar­beider. Han har jobbet 3 år i konas butikk, men er i dag å finne på Møbelringe­n i Honningsvå­g.

– Det ble litt tett å jobbe i lag. Vi så hverandre tjuesju timer i døgnet. Det er bedre nå, sier de. – Men, har Parksenter­et ledige lokaler til dem? – Det har vi, svarer Mette Sønvisen.

 ??  ?? TAKK FOR NÅ, VI SES SNART: Janne Mathisen og Jul Henriksen lover flere pop-ups i Alta denne høsten.
TAKK FOR NÅ, VI SES SNART: Janne Mathisen og Jul Henriksen lover flere pop-ups i Alta denne høsten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway