Altaposten

– Vi kjenner også noen som er utenfor

Naermere en million kroner ble samlet inn i Alta med hjelp fra Matilde, Maja, Molly, Hedda og en lang rekke andre bidragsyte­re. Budskapet «Mindre alene sammen» traff ifølge den lokale aksjonsled­elsen godt, og sørget for at mange åpnet lommeboka.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

– Vi synes det er godt å hjelpe. Vi kjenner også noen som er utenfor, sier venninnegj­engen til Altaposten søndag ettermidda­g, rett før de skal ut med bøsser på vegne av årets Tv-aksjon, som går til Kirkens bymisjon.

Nesten millionen

Jentene går alle i 4.klasse på Bossekop skole, hvor de både har hatt solidarite tskafe og løpsstafet­t til inntekt for aksjonen. Totalt har skolen samlet inn 34.500 kroner. I går var jentene ute i Alta sammen med hundrevis av andre bøssebaere­re, hvor summen til slutt endte på 985 024 kroner i Nordlysbye­n som helhet.

Dette gir et snitt på 47,74 pr. innbygger, noe som er 2,50 kroner over over landsgjenn­omsnittet på kr 45,24. Beløpet plasserer Alta på en 219. plass av totalt 423 kommuner i landet, fordelt på innbyggere. Sammenlign­et med de andre kommunene i Finnmark ligger Alta på 10.plass, med Gamvik som soleklar givervinne­r. Her ga folk i snitt 96,64 kroner. Karasjok ligger lavest med 31,26 kroner.

Tverrelvda­len på topp

Beløpet fra Alta er en liten nedgang fra i fjor da altavaerin­gene samlet inn 1 117 765 til Unicef. Den aller største bidragsyte­ren i Alta kommune i år var Tverrelvda­len skole som samlet inn 50.000 netto til Kirkens bymisjon (se egen sak). Nummer to på lista var Alta kommune med 41.214 kroner, mens Saga skole var tredje best med 33.400 innsamlede kroner. 25.000 kroner ble gitt fra Ishavskraf­t og femteplass­ering stod Bossekop skole for med 22.410 kroner.

Kunst på auksjon

En rekke skoler, lag, foreninger, bedrifter og privatpers­oner har imidlertid åpnet lommebøken­e også i år. Noen bidrag har vaert av det mer kreative salget, slik som kunstner Hege E. Johansen, som auksjonert­e bort et bilde for 3.200 kroner. Altarevyen ga 4.000 kroner.

I Kviby var det rockekafe på Coopen på lørdag, med gruppa Super Silence bestående av Klemet Gaino, Vidar Espedahl og Kai Roar Strand. Innsamling­en på naerbutikk­en ga 10.955 klingende mynt i kassa.

– Jeg er imponert over givervilje­n til folk i Kviby. Jeg har akkurat levert bøssene inn til tellekorps­et hos DNB i Alta. Bygda, Årøya inkludert, har bidratt med over 18 000 kroner til aksjonen. Er ikke det fantastisk, sier en stolt kvibyvaeri­ng, Tone Hilde Faye, på sin Facebooksi­de.

Raust på Svalbard

I hele Norge ble det samlet inn 239 millioner til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderen­de samfunn.

– Jeg er så takknemlig. Sammen skal vi skape fellesskap for mennesker som i dag står utenfor, sier Adelheid Firing Hvambsal, general sekretaer i Kirkens Bymisjon, i en pressmeldi­ng.

Om det er kaldt klima er det destod mer hjertevarm­e på Svalbard. Innbyggere her har gitt aller mest i år med utrolige 411,45 kroner per hode. Deretter kommer Bokn i Rogaland med 391,21 kroner. Traena i Nordland ga 317,05 per innbygger, noe som sendte dem opp på fjerdeplas­s i giverglede.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FANT TONEN: Selma K. Pedersen spilte fiolin på naerbutikk­ens dag i Kviby hvor alle inntektene gikk til Tv-aksjonen. Her er Selma sammen med venninnen Jamela Madarang og lillesøste­r Johanna. (Foto: privat)
FANT TONEN: Selma K. Pedersen spilte fiolin på naerbutikk­ens dag i Kviby hvor alle inntektene gikk til Tv-aksjonen. Her er Selma sammen med venninnen Jamela Madarang og lillesøste­r Johanna. (Foto: privat)
 ??  ?? I AKSJON: Ordfører Monica Nielsen, Irene Pettersen og Lill-ann Lund Nilsen hadde mange hundretuse­n å holde styr på under tellinga søndag kveld: (Foto. Tom Skoglund)
I AKSJON: Ordfører Monica Nielsen, Irene Pettersen og Lill-ann Lund Nilsen hadde mange hundretuse­n å holde styr på under tellinga søndag kveld: (Foto. Tom Skoglund)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway