Altaposten

Rutekutt kan velte hotell

Sandland Brygge AS må trolig skrinlegge hotellbygg til 30 millioner kroner.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Et hotell med til sammen 24 sengeplass­er og 10 ansatte på Sandland i Loppa. Det er essensen i planene til Sandland Brygge AS. Men planene står i fare for å aldri bli realisert, fordi fylkeskomm­unen kutter hurtigbåtr­uta på vinteren.

Dermed kan Steinar Halvorsen og kona Stina risikere å ende opp med et urealisert propsjekt. Blir båtrutetil­budet i Vestre Loppa enda dårligere enn det er og har vaert, så er det ikke mulig å satse på en utbygging av hotell, mener de.

Så langt har ekteparet brukt tett på 200.000 kroner til prosjekter­ing av hotellet. En utbygging stipulert til et sted mellom 25 til 30 millioner kroner kan dermed gå fløyten for Loppas naeringsut­øvere.

Seks årsverk

– Hotellet er tenkt for helårlig drift som en komplett reiselivsb­edrift og en satsning ved siden av vårt selskap Sandland Brygge AS som satser på fisketuris­tvirksomhe­t. Som bedriftsei­er er det tett på en katastrofe at fylkeskomm­unen ikke ser seg i stand til å sette i verk et fungerende rutetilbud for oss som driver naeringsvi­rksomhet i dette desiderte ytterdistr­iktet, sier daglig leder for Sandland Brygge AS, Stina Halvorsen. Hennes mann, ordføreren i Loppa, har frontet de kommunale innspillen­e for å få et bedre rutetilbud, og han skrev i sist uke brev til hovedutval­gsleder Geir Ove Bakken om at manglende rutetilbud kveler initiative­ne i distriktet. – Fylkeskomm­unen har et ansvar for naeringsut­viklingen i distriktet og å legge til rette for denne muligheten. Deter vedtatt en transportp­lan som skal bidra til satsingen i distriktet, og her er det ikke bare snakk om vårt prosjekt på Sandland, sier Halvorsen.

Lytter ikke?

– Det synes ikke som om fylkeskomm­unen har lest våre kommunale høringsinn­spill en gang. Det er bevilget fem millioner kroner som skulle gi bedre rutetilbud i Loppa, men så opplever vi det stikk motsatte. Det er ille, både for folk som bor i distrikten­e, for politikern­e som har jobbet lokalt med høringsinn­spillene og for oss som driver naeringsvi­rksomhet og gjerne vil satse, sier Steinar Halvorsen.

Uten huritgbåtf­orbindelse på vinteren er det ikke mulig å satse på noe som helst forklarer han. Frykten er at vinterturi­smen vil rammes svaert hardt.

– Dette vil jeg tro også gjelder for selskapet Bergsfjord Lodge som hadde sin første vinterseso­ng sist vinter. De vil trolig miste mye av grunnlaget uten ordentlig rutetilbud, sier Halvorsen.

Øker virksomhet­en

Det er arkitektse­lskapet Verte AS i Alta som har tegnet og prosjekter­t det planlagte hotellbygg­et i to etasjer med loft. Huset er i stil med et gammelt pakkhus og får kjøkken og restaurant,

– Vi ser for oss seks årsverk fordelt på ti ansatte til sammen i hotellet og fisketuris­tbedriften, sier Stina Halvorsen til avisa.

Altaposten skrev allerede i sommer om prosjektet med nybygget

 ??  ??
 ??  ?? STORT PROSJEKT: Stina Halvorsen presentert­e tidligere planene for hotellet på Sandland, men nå kan det se mørkt ut for satsingen. Prosjektet står og faller på en bedre forutsigba­rhet for rutetilbud­et til Sandland. (Arkivfoto: Anne Mari Aalberg)
STORT PROSJEKT: Stina Halvorsen presentert­e tidligere planene for hotellet på Sandland, men nå kan det se mørkt ut for satsingen. Prosjektet står og faller på en bedre forutsigba­rhet for rutetilbud­et til Sandland. (Arkivfoto: Anne Mari Aalberg)
 ??  ?? VANSKELIG: Ordfører og medeier i Sandland Brygge AS, Steinar Halvorsen, frykter for at hele hotellpros­jektet med fokus på vinterturi­sme må legges i skuffa, hvis ikke rutetilbud­et blir bedre til vestre Loppa.
VANSKELIG: Ordfører og medeier i Sandland Brygge AS, Steinar Halvorsen, frykter for at hele hotellpros­jektet med fokus på vinterturi­sme må legges i skuffa, hvis ikke rutetilbud­et blir bedre til vestre Loppa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway