Altaposten

Roser samarbeid

Etter et drøyt halvår med testing av felles vaktsentra­l, er Olav Gunnar Ballo svaert tilfreds med samarbeide­t.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

– Fra vårt ståsted er vi strålende fornøyd. For små kommuner med sårbart fagmiljø er dette en god løsning, sier Ballo etter at samarbeide­t er testet ut siden 1. februar.

Altaposten kunne onsdag fortelle at helse- og sosialsjef John Helland anbefaler politikern­e i Alta å inngå en femårsavta­le, forutsatt at Loppa-politikern­e er enige. Anbefaling­en fra kommuneove­rlegen er ikke til å ta feil av.

– Som naboer befinner vi oss i praksis i samme fjord og kan ha beredskap over kommunegre­nsa. Det viktigste er at vi ivaretar pasientene og har rutiner for at de får svar og hjelp raskest mulig, sier Ballo.

Det var blant annet vakthavend­e lege i Loppa som rykket ut til Stjernøya i forbindels­e med arbeidsuly­kken nylig.

– Vi er inneforstå­tt med at dette kan skje, blant annet at legevakta i Loppa må raskt ut. Det er da dialogen med Alta blir så viktig. Vi må ta høyde for fravaer og samtidig vaere bevisst på kostnadsbi­ten. Det skal vaere en vinn-vinn-situasjon, påpeker Ballo, som mener ordfører Steinar Halvorsen tenker riktig. – Signalet fra ordføreren er at det er fornuftig med et samarbeid om ulike tjenester. For oss på legevakta i Loppa er det god medisin, og det er sannsynlig at det finnes andre områder der dette gir kvalitet og gevinst, sier han.

 ??  ?? POSITIV: Olav Gunnar Ballo.
POSITIV: Olav Gunnar Ballo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway