Altaposten

Løftes fram i Frp-eliten

-

– Jeg er stolt over å ha komme gjennom nåløyet, sier Odd Erling Mikalsen Lokallagsl­ederen i Frp skal på «elitekurs» hos sentralled­elsen i partiet 9. til 11. november. Mikalsen er sammen med 15 andre plukket ut gjennom en omfattende utvelgelse­sprosess hvor deres personlige egenskaper er sjekket opp. Fylkespart­iene har vaert aktive med i utvelgelse­sprosessen.

– Først nominerte fylkespart­iene inn kandidater, og av disse stod det igjen 40 etter første utvelgelse. Jeg var en av disse og måtte så levere en omfattende dokumentas­jon på min politiske CV og blant annet vise til mediekonta­kt og intervju jeg har hatt. I tillegg var det krav om dokumentas­jon av leserinnle­gg jeg hatt på trykk. Til slutt ble vi bedt å skrive en kronikk på 3000 tegn med basis i partiets program og lokale utfordring­er fra regionen hvor vi jobber politisk, forteller lederen av Alta Frp.

Elitekurse­t har svaert høy status i Frp og kandidaten­e betegnes som noen av partiets største talenter. Mikalsen er selv en godt voksen mann og vil neppe i sportssprå­kets terminolog­i passe inn i talentbegr­epet. I Frp brukes talent imidlertid om politikere som sentralled­elsen har tro på kan utvikle seg til å bli nøkkelpoli­tikere for partiet.

– Jeg gleder meg. Opplegget virker svaert seriøst, og jeg er sikker på at jeg kommer tilbake fra kurset med ny kompetanse og ikke minst inspirasjo­n for å gjøre en god jobb for pari og lokalsamfu­nnet, klargjør Mikalsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway