Altaposten

Girer seg opp for siste gang

Irene Pettersen spilte lørdag sin 101. kamp for BUL. Om en knapp uke er det game over for keepervete­ranen.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Det ble ingen lykkelig slutt da Bul-damene spilte sesongens siste hjemmekamp mot Byåsen i helga. Tabelljumb­oen jaktet årets første seier, men fire baklengsmå­l gjorde det til en umulig oppgave. Kun Therese Vollan Kristensen­s flotte redusering­smål varmet de 70 frosne publikumme­rne som hadde møtt opp for å ta farvel med 1.-divisjonsl­aget fra Bossekop. Til neste år er de tilbake i nordnorsk 2. divisjon, og det er ventet store utskiftnin­ger i troppen. Skomerker på kneet En av de som definitivt ikke blir med videre er målvakt og kaptein Irene Pettersen. Hun voktet Bul-målet for 101. gang da Byåsen gjestet Coop-banen.

– Vi falt dessverre litt for de grepene som vi visste at Byåsen ville komme med. Jeg synes også minst ett av målene deres skulle vaert avvinket for offside. Jeg har merker på kneet fra skoen til hun som løp inn i meg da Byåsen scoret for tredje gang, men dommertrio­en mente altså at hun ikke var involvert i spillet. Det er frustreren­de når så åpenbare feilaktige avgjørelse­r går mot oss, sier hun.

– Når det er sagt synes jeg Byåsen er et av de bedre lagene vi har møtt. De er veldig tydelige på hvordan de ønsker å spille. For vår del var det positivt at vi klarte å skape en god del muligheter som med små justeringe­r kunne blitt til store sjanser og flere mål. Også må vi ikke glemme Thereses scoring, som var noe av det vakreste jeg har sett på Coop-banen, smiler hun.

Irene Pettersen har nå begynt å gire seg opp til den aktive fotballkar­rierens endelige punktum. Det skjer borte mot Fart neste lørdag.

– Jeg har hatt fire flotte og ett tungt år i Bul-trøya, og er glad for at jeg har vaert med på denne satsingen helt fra starten av. Men jeg er ikke ferdig riktig ennå. Vi jakter fortsatt på seieren, og hele laget er giret på at vi skal få det til borte mot Fart. Allerede på søndagens trening begynte vi å se fremover mot lørdagens kamp. Vi er veldig innstilte på å avslutte sesongen på en god måte, kommentere­r hun.

Hvem som blir Pettersens erstatter i Bul-målet neste år er uklart.

– Jeg vet at det er noen talenter i Alta IF som kanskje kan ta steget opp. Det får bli opp til den nye treneren å finne en god løsning.

 ??  ?? SOLID: Irene Pettersen spilte lørdag sin siste hjemmekamp for BUL. Nå gjenstår én kamp før hun blir fotballpen­sjonist. (Foto: Steffensen)
SOLID: Irene Pettersen spilte lørdag sin siste hjemmekamp for BUL. Nå gjenstår én kamp før hun blir fotballpen­sjonist. (Foto: Steffensen)
 ??  ?? DEDIKERT: Forsvarssp­iller Oda Lillegård har spilt samtlige minutter med 1.-divisjonsf­otball i Bul-trøya i både 2017 og 2018. (Foto: Steffensen)
DEDIKERT: Forsvarssp­iller Oda Lillegård har spilt samtlige minutter med 1.-divisjonsf­otball i Bul-trøya i både 2017 og 2018. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway