Altaposten

Sugen på ny cupfinale

Tore Reginiusse­n øyner sjansen til å vinne både serie og cup.

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

– Det gjør utrolig godt med en god kamp og et bra resultat som dette i forlengels­en av det som har vaert en tung periode. Vi har nå muligheten til å vinne både serien og «the double» dersom vi slår Start, sa Tore Reginiusse­n til A-sporten etter søndagens seier over Brann.

Altavaerin­gen gikk i front og var en av kampens giganter i seriefinal­en i Bergen. Tore, som har antydet at dette kan vaere hans nestsiste sesong på toppnivå, var en sterk bidragsyte­r til at Rosenborg i første omgang kjørte over Brann og hjemmelage­t. Han var en bauta i Rosenborgs midtforsva­r. Det til tross for at Reginiusse­n hadde en trøblete inngang til seriefinal­en. Han har både slitt med sykdom og småskader. Derfor var han ikke med til Østerrike.

– Vi konkludert­e med at Brann-kampen var vel så viktig som oppgjøret i Salzburg. Derfor valgte vi å spare tre-fire av dem som normalt ville ha vaert aktuell for startoppst­illingen i Østerrike. Det kan hende vi fikk uttelling for det i dag. Tore var tilbake på sitt beste nivå og det er viktig for oss. Han er en nøkkelspil­ler både offensivt og defensivt, sa Rbk-trener Rini Coolen, vel vitende om at Reginiusse­n ofte scorer eller er nestsist på ballen etter frispark og hjørnespar­k. Merket presset Tore Reginiusse­n bruker aldri store ord om egne prestasjon­er. Den svaert så sindige midtstoppe­ren la ikke skjul på at han kjente litt på presset foran seriefinal­en. Samtidig visste han at det mest sannsynlig talte til Rosenborgs fordel at de er vante med å spille slike kamper. Den erfaringen de har fra toppkamper er uvurderlig når det er snakk om slike oppgjør som det som var på Brann stadion hvor det for øvrig var vanskelig underlag.

– Banen var hard etter nattefrost­en enkelte steder. Glatt var det enkelte steder. Men det ble heldigvis ingen alvorlige skader som følge av det, sa Tore som innledet det som kan bli en stor fotballuke på best mulig måte. Rosenborg har ett hinder igjen å passere før de er klare for en ny cupfinale. Reginiusse­n innrømmer at han har lyst på en ny cupfinale i starten av desember. Det er langt artigere å spille enn å sitte hjemme å se på.

Reginiusse­n mener Rbk-publikumme­t kan forvente seg et like tent Rosenborg-lag i torsdagens semifinale mot Start som i Bergen søndag kveld. For han og de andre Rbk-erne har friskt i minne hva som skjedde da det ble tap mot Vålerenga i semifinale­n i fjor.

– Jeg tror fortsatt det kan bli en artig høst selv om det ser mørkt ut med tanke på videre avansement i Europa League. Vi har etter seieren i Bergen god mulighet til å bli seriemeste­r og vi er i posisjon til å nå en ny cupfinale, sa bautaen i Rosenborg som på ingen måte tok av selv om det var god stemning i Rosenborg-garderoben. Friskusen fikk plantet en fot i hodet, og måtte spille store deler av annen omgang med hodebandas­je. GOD START: Tore Reginiusse­n fikk en god start på det som kan bli en stor uke. Torsdag kan han vaere klar for en ny cupfinale. (Foto: Svein Halvor Moe)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway