Altaposten

Mesta fikk molojobb

Repareres for naermere ni millioner kroner.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Tirsdag tegnet Kystverket kontrakt med Mesta om reparasjon­en av moloen på Storekorsn­es. Det var tre entreprenø­rer som gikk gjennom nåløyet og fikk sine tilbud på reparasjon­en godkjent og kontrollre­gnet – og prisene for jobben lå mellom 9 og 13 millioner kroner.

Billigste fikk jobben

– Vi har til hensikt å inngå kontrakt med Mesta som leverte et tilbud på 8,954 millioner kroner etter at vi har kontrollre­gnet på jobben. Kontakten er ikke ennå signert, men vi har gjort noen justeringe­r og kontrollre­gnet for alternativ­e poster og endt med at Mesta får kontrakter, sier senioringe­niør Cato Solberg ved Kystverket­s kontor i Honningsvå­g til Altaposten.

Solberg forteller at Eriksen Maskin AS hadde levert tilbud på 12,7 millioner kroner, mens selskapet Contexo lå på 13 millioner kroner for samme jobben.

Ingen klaget

– Det har ikke kommet inn noen klager fra tilbyderne etter at fristen var gått ut, så vi har kontraktsm­øte tirsdag 30. og selv om vi ikke er riktig sikre på oppstart av arbeidet, så regner jeg med at det blir i løpet av november, desember, sier Solberg til avisa.

Han forteller at det forelå to ulike alternativ­er for leveranse av stein til moloutbedr­ingen.

– Det ene var uttak av stein fra det eksisteren­de bruddet på Storekorsn­es, mens det andre var ved ekstern leveranse, kanskje ligger deler av prisforskj­ellene her, sier Solberg – og understrek­er at dette er en faktor han ikke er helt sikker på.

 ??  ?? BLIR UTBEDRET: I november eller desember skal arbeidet med å reparere moloen på Storekorsn­es starte etter at Kystverket har inngått kontrakt med Mesta om jobben.
BLIR UTBEDRET: I november eller desember skal arbeidet med å reparere moloen på Storekorsn­es starte etter at Kystverket har inngått kontrakt med Mesta om jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway