Altaposten

Unnskyld, Alta!

– Jeg har lyst til å beklage. Å si unnskyld.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Unggutten truet med å sprenge Ungdommens hus. Det skapte stor oppstandel­se forrige lørdag.

– Jeg er veldig lei meg for det jeg gjorde, sier han i dag.

For halvannen uke siden ble det slått alarm med full utrykning til Huset, etter at en bombetruss­el ble ringt inn. Huset ble evakuert og området rundt sperret av.

Det viste seg å heldigvis «bare» vaere en trussel.

Skjønte ikke konsekvens­ene

Tenåringen som sto bak trusselen har i ettertid tatt kontakt med Altaposten. Han har et sterkt ønske om å offentlig beklage episoden.

– Jeg er veldig lei meg for det jeg gjorde. Det skulle ikke bli slik, sier han.

Bakgrunnen for episoden var en hendelse som gikk veldig inn på han. Der og da bestemte han seg for å ringe inn trusselen. Av medisinske årsaker har tenåringen vansker med impulskont­rollen, og konsekvens­ene er ofte vanskelig å forstå i forkant, forteller han. – Jeg kan egentlig ikke forklare hvorfor jeg gjorde det jeg gjorde. Jeg tenkte ikke over det. Jeg har gjort en del dumme ting opp gjennom årene. Men jeg prøver å laere. Jeg kommer aldri til å gjøre noe slikt igjen, lover han.

Tøff tid

Tenåringen forteller at han har hatt det tungt etter episoden.

– Jeg har ikke hatt det bra. Det har vaert ei tøff tid. Jeg slet med å sove, og har tenkt mye på dette. Men jeg har fått snakket med mange om dette også. Mange kompiser har støttet meg. De er selvfølgel­ig alle enige i at det ikke var bra å gjøre det jeg gjorde, men har likevel snakket med meg om dette, sier han.

Det er ikke lenge siden han flyttet til Alta, fra et mindre sted lengre sør. – Det har gått veldig bra her i Alta. Som en drøm, vil jeg si. Jeg har aldri hatt det så bra som jeg har det her. Helt til forrige helg. Jeg skulle gjerne tatt tilbake det jeg gjorde, og ønsker å gjøre det godt igjen, sier han.

Har beklaget

Tenåringen sier han har snakket med både Huset-sjef Kaja Kristensen og med kulturlede­r Tor Helge Reinsnes Moen:

– Jeg har sagt unnskyld til dem, og vil gjerne også gi en beklagelse til dem og til de andre som opplevde dette gjennom Altaposten. Det var virkelig ikke med meningen – og jeg skal aldri gjøre noe slikt igjen, gjentar han.

Setter pris på beklagelse

Til Altaposten sier kulturlede­r Reinsnes Moen at han synes det er fint at tenåringen gir en slik beklagelse: – Jeg setter pris på at gutten ber om unnskyldni­ng. Det ser ut til at han forstår at dette har fått mye større konsekvens­er enn hva han kanskje regnet med til å begynne med, sier Moen, og fortsetter: – Han gjorde en stor feil, men jeg tror oppriktig at han mener det når han kommer med denne unnskyldni­ngen. Leder for geografisk driftsenhe­t Finnmark, Øyvind Lorentzen, opplyser at saken fortsatt er under etterforsk­ning. Han har ingen ytterliger­e kommentare­r i sakens anledning. GJORDE EN FEIL: Tor Helge Reinsnes Moen setter pris på at gutten ber om unnskyldni­ng. Bildet er tatt under den pågående aksjonen ved Huset, mens situasjone­n fortsatt var uavklart. (Foto: Rolf Edmund Lund)

 ??  ??
 ??  ?? ANGRER: Tenåringen som ringte politiet og hevdet at det var en bombe på Huset sier han angrer på det han gjorde. (Foto: Tom Skoglund)
ANGRER: Tenåringen som ringte politiet og hevdet at det var en bombe på Huset sier han angrer på det han gjorde. (Foto: Tom Skoglund)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway