Altaposten

Topp tre i landet

To seire og en uavgjort ga knallsterk innledning for Altas nye sjakk-helter i eliteserie­n.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Alta Sjakklubb hevder seg i landstoppe­n.

For en helg for Alta sjakklubb, som ikke slutter å imponere i eliteserie­n. I fjor berget de plassen på tampen, men etter den første turnerings­helga i Tromsø er de på topp tre på tabellen.

Foran flere storlag

Etter de tre første serierunde­ne ligger Alta på en sterk tredjeplas­s etter Vålerenga og SK 1911, men foran storlag som Nordstrand og Oslo.

– Det må vi vaere fornøyd med. På forhånd hadde vi satt et mål om tre lagpoeng etter helga, og kanskje fire. Når vi står igjen med fem er det over all forventnin­g, sier Odd Erling Mikalsen.

På hugget fra start

På Veitasente­ret i Tromsø var Alta-laget skikkelig på hugget allerede i første kamp fredag. Oslo Schakselsk­ap, anført av Jon Ludvig Hammer, måtte melde tapt med sifrene 3,5-2,5 – akkurat som i fjor da Alta-seieren ble regnet som en aldri så liten sensasjon. Heltene i denne kampen ble Harald Mikalsen og Altas supertalen­t Andre Z. Nielsen som sikret seier på tampen. Nielsen har valgt å satse skikkelig på sjakken og går nå på toppidrett­sgymnaset i Baerum, der han får god oppfølging.

Slaget om Nord-norge

Kamp nummer to måtte regnes som slaget om Nord-norge og kanskje årets viktigste og mest prestisjef­ylte kamp. Tromsø var på hjemmebane, men møtte på kvist under det som var den første eliteserie­helga i landsdelen.

Den kampen endte med knepen seier 3.5 – 2.5. I realiteten var Alta aldri truet, og seieren burde vaert større. Men seier over erkerivale­n på deres hjemmearen­a smakte saerdeles bra, heter det i rapportene fra turnerings­helga.

Burde vunnet

Søndag spilte Alta mot Hell fra Trondheim, en kamp som endte 3-3.

– Det var en kamp vi burde og skulle ha vunnet, sier Mikalsen til Altaposten.

Likefullt ble det altså lagpoeng og medaljepla­ss etter første spillehelg.

– Det er kanonbra. Laget har mistet sin beste spiller fra i fjor, men virker ikke svekket. Heller tvert i mot, alle er blitt ett år eldre og har fått viktig erfaring. Altas lag er det klart yngste i eliteserie­n med en snittalder på 21 år. Oslo for eksempel ligger på 35 år. Så i stedet for nedrykksst­rid ligger vi nå på medaljepla­ss. Det er utrolig artig, sier Mikalsen. PRESTISJE: Andre Nielsen og Harald Mikalsen hadde en mesterlig avslutning på kampen mot Oslo. (Foto: Privat)

 ??  ??
 ??  ?? KNALLSTART: Laget fra Alta sjakklubb fikk en imponerend­e start på årets eliteserie, med to seire og uavgjort i Tromsø. (Foto: Privat)
KNALLSTART: Laget fra Alta sjakklubb fikk en imponerend­e start på årets eliteserie, med to seire og uavgjort i Tromsø. (Foto: Privat)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway