Altaposten

– Trenger sterk leder

Alta IF tatt på senga av trener-exit.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Lørdag sprakk nyheten om at nåvaerende Alta If-trener Bård Flovik gir seg etter én sesong i sjefsstole­n. Hans kontrakt med klubben strekker seg egentlig ut 2019, men 54-åringen har bestemt seg for å flytte hjem til Tromsø ett år før tiden. – Jeg har informert styreleder­en i fotballgru­ppa, klubbens sportslige ledelse og spillerne om dette i dag. Det har ingenting med verken Alta IF eller spiillergr­uppa å gjøre. Men jeg har slitt med å finne meg til rette, og savner familien og Tromsø veldig. Jeg har blitt tilbudt en meget spennende jobb utenfor fotballen, og etter en totalvurde­ring har jeg bestemt meg for å flytte hjem ett år før kontrakten min går ut, sa Bård Flovik lørdag kveld.

Holder igjen navnetrekk­et

Det var en avgjørelse som overrasket mange. En av spillerne som tok beskjeden svaert tungt var kaptein Mats Frede Hansen, som bare noen dager i forveien hadde blitt muntlig enig med klubbledel­sen om en kontraktsf­orlengelse. Men selve signaturen manglet, og den får ikke Alta IF med det første. – Det var veldig skuffende å få denne beskjeden. Det hadde jeg absolutt ikke ventet. En av hovedgrunn­ene til at jeg ønsket å skrive ny kontrakt med klubben var nettopp Bård Flovik og hans evner som hovedtrene­r. Han er utrolig dyktig, og jeg føler at han er mannen som kan ta både meg og klubben et steg videre. Nå må jeg bare vente og se. Jeg har ikke skrevet under på noe, og kommer heller ikke til å gjøre det før jeg vet hva som skjer videre, sier Mats Frede Hansen.

Ønsker seg en tøff sjef

Hansen mener det er meget viktig at klubben gjør et «riktig» valg når de skal finne Floviks erstatter.

– Vi trenger en leder med sterk personligh­et og en klar fotballfil­osofi. Jeg vil ha en trener med temperamen­t, som tør å si fra og står for det han mener. En type som ikke er redd for å kjefte på spillerne for å få de til å yte det lille ekstra, både på trening og i kamp.

 ??  ??
 ??  ?? KLARE MENINGER: Kaptein Mats Frede Hansen er klar på hva han ønsker seg i en ny trener. (Foto: Steffensen)
KLARE MENINGER: Kaptein Mats Frede Hansen er klar på hva han ønsker seg i en ny trener. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway