Altaposten

«Gaselle-byen» Alta i saerklasse

Maskinentr­eprenørene i Alta har ingen hokus pokus-løsning for å få gaselle-status. Annet enn hardt arbeid.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Alta yngler økonomiske suksess-historier på løpende bånd. Øverst på tronen denne gangen finner vi naturligvi­s en Thomassen med peiling på maskiner...

Entreprenø­rene i bygg- og anleggsbra­nsjen i Alta naermest tapetserte tabellen over de raskest voksende og mest lønnsomme foretakene i Finnmark, da kåringen av de såkalte gasellene ble foretatt. Bedriftene som ender opp på listen over gaseller er valgt ut etter bestemte kriterier, som alle handler om rask vekst og lønnsomhet. Det er avisa Dagens Naeringsli­v som står for gaselle-sirkuset hvert år. Hokus pokus? Arvid Thomassen i selskapet Arvid Thomassen Graveservi­ce AS ble årets Finnmarks-gaselle. Han skriver under på at det er hardt arbeid, målrettet innsats og god prosjektst­yring med dyktige ansatte som er «trylleform­elen» for å lykkes. Altså ingen hokus pokus, bare hardt arbeid. Konferanse­n i Finnmark ble arrangert i går på Scandic hotell i Alta. Alta er ett av 12 ulike steder hvor det blir kåret gazeller, fra Kristiansa­nd i sør til Alta i nord. Til slutt samles fylkesvinn­erne til landsfinal­e i Oslo 5. desember. Lang erfaring – Erfaringen­e fra tidligere arbeidsgiv­ere og ulike stillinger har gjort det mulig å ha 22 ansatte, sa Arvid Thomassen, som også er medeier i fjorårets gasellevin­ner, Anlegg Nord AS.

– Samarbeide­t med denne bedriften har vaert av stor betydning for å lykkes, sa den fornøyde bedriftsei­eren.

Da han ble intervjuet fra scenen av sjefredakt­ør Amund Djuve fra Dagens Naeringsli­v, måtte han innrømme at han kanskje hadde startet vel tidlig som maskinføre­r.

– Nå skriver min avis at du har fire sønner med deg i bedriften også, som startet i 12-13-årsalderen, sa Djuve. Og salen brøt ut i latter da Arvid forklarte at det sportsspør­smålet kunne han bare besvare slik:

– Ingen kommentar. Thomassen kunne ellers røpe for åpen mikrofon at de har aller flest oppdrag i Finnmark, men også noen i Nordland og at han ikke ser mørkt på om de to nordligste fylkene skulle bli slått sammen.

– Da skal vi nok prøve å skaffe oss oppdrag der også, sa gravespesi­alist Thomassen. Klar for oppdrag Arvid Thomassen ble glad over kåringen til årets gaselle.

– Dette var veldig spesielt, jeg ble overrasket, det må jeg innrømme. – Du driver tydeligvis bra?

– Ja, jeg driver nok godt, det er tydelig det. Nå ansatte jeg folk på kontoret i år, så da kan jeg selv komme meg mer ut og jobbe direkte på anleggene. Jeg trives i maskinen og skal etter hvert jobbe mer med spakene, sier Arvid. – Du begynte tidlig?

– Jeg sluttet vel på skolen som 14-15-åring, sier Arvid, som innrømmer at han begynner å få en viss fartstid.

– Vi skal ikke øke noe, men vi er klare for det meste. Vi har ikke planlagt noen økning, nå skal vi stabiliser­e driften. I all hovedsak er det Anlegg Nord som står for de store oppgavene vi utfører – og selv om vi ikke har kjempestor­e ting på gang på nyåret, så regner vi på oppdrag også litt sørover, for vi har en maskinpark på 17-18 enheter. Dem vil vi ha i gang. Det er en brukbar maskinpark, som vi for det meste leaser, for da prøver vi å kjøre nokså nytt utstyr hele tiden. Jeg må skryte av guttan, dem er flinke til å ta vare på maskinene, avslutter Arvid.

– Så nå er det klart for ferie? – Neida, vi skal nok jobbe året ut, men det er ikke jeg som planlegger ferien, men den kommer visst ikke før tidlig på nyåret, flirer Arvid Thomassen.

 ??  ??
 ??  ?? OVERRASKET: Arvid Thomassen i Arvid Thomassen Graversevi­ce AS sier han ikke hadde regnet med å gå til topps blant Finnmark-gasellene, men innrømmer at selskapet tydeligvis drives godt.
OVERRASKET: Arvid Thomassen i Arvid Thomassen Graversevi­ce AS sier han ikke hadde regnet med å gå til topps blant Finnmark-gasellene, men innrømmer at selskapet tydeligvis drives godt.
 ??  ??
 ??  ?? BELØNNING: Trine Lyrek fra Trasti og Trine fortalte om gjesten fra England som hadde vaert i en ulykke og brukket naer sagt hvert ben i kroppen, men som likevel klarte å kjøre hund. Noe vennene aldri hadde trodd.
BELØNNING: Trine Lyrek fra Trasti og Trine fortalte om gjesten fra England som hadde vaert i en ulykke og brukket naer sagt hvert ben i kroppen, men som likevel klarte å kjøre hund. Noe vennene aldri hadde trodd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway