Altaposten

– De unge må nok en gang ta regninga

Hjertesukk fra Utdannings­for bundetsled­er.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Leder i Utdannings forbundet Alta, Anette Berger, kaller ikke det som skjer for økonomisty­ring, men økonomisty­rting. I Ut dannigns for bundetloka­lt erma n oppgitt overbudsje­ttprosesse­ns omn å drives fram.

Vikarstopp

– Nok en gang er det varslet kutt i kommuneøko­nomien, og barn og unge i skole og barnehage i Alta kommune må ta regninga, sier Berger. Hun viser til at vikarstopp og innkjøpsst­opp er svaret når vi igjen får overskride­lser i kommunen. – Til tross for at skolene og barnehagen­e styrer etter budsjett og attpåtil gikk med 5 millioner i pluss i 2017, er det de unge som igjen må betale for å få regnskapet i havn. At man holder budsjetten­e og deretter straffes, er rett og slett uforståeli­g, klargjør Berger og legger til:

– Må få kontroll

– Det vi kutter på er framtida til Alta kommune. Dette lønner seg ikke i et samfunnsøk­onomisk perspektiv. Kommunen måfå kontroll på økonomien slik at man kan tenke mer langsiktig. Det blir feilslått politikk å ramme barn og unge hver eneste høst, sier lederen av Utdannings forbundet i Alta.

– Partiene kappes om å si ja til flest mulig tiltak, men de må først og fremst sørge for at vi har økonomi til å sikre en god skole- og barnehageh­verdag for barna i vår kommune.

 ??  ?? LEI AV SMERTEFULL­E KUTT: Leder i Utdannings­forbundet i Alta, Anette Berger, er misfornøyd med at budsjettpr­osessen ligger an til å påføre skolesekto­ren nye innsparing­er.
LEI AV SMERTEFULL­E KUTT: Leder i Utdannings­forbundet i Alta, Anette Berger, er misfornøyd med at budsjettpr­osessen ligger an til å påføre skolesekto­ren nye innsparing­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway