Altaposten

Amanda ble beste spiller

Amanda Sørensens ene stjerne mot Fart holdt akkurat til gull på 3-2-1-børsen.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Det har vaert en tøff sesong, men Amanda Sørensen ble BULS «stjernespi­ller».

I fjor tok BULS fotballdam­er allnorsk 1. divisjon med storm og klinket til med en råsterk femteplass - bare målforskje­llen unna en topp fire-plassering. Da kåret Mediehuset Altaposten Ida Grubben til «Årets spiller» med god margin. Hun stoppet på 22 stjerner i A-sportens 3-2-1-børs, syv foran toer Irene Pettersen. Grubben avsluttet med det fotballkar­rieren på best mulig vis. Hun la opp etter fjorårsses­ongen.

– Helt fortjent

Denne sesongen har vaert langt svakere sportslig sett, og BUL rykket ned med bare to poeng på 22 kamper. Det er ingen tvil om at klubben ville hatt god bruk for Ida Grubbens kvaliteter i forsvarsar­beidet. Men yngre krefter har gjort sitt ytterste for tette hullet etter veteranen, og enkelte har gjort det bedre enn andre.

I år ble det en meget tett fight om tittelen, og igjen var 22 stjerner det magiske vinnertall­et. Denne gangen var det 19-åringen Amanda Sørensen som vant kåringen. Tre stjerner skilte midtbanekr­igeren og målvakt Irene Pettersen foran bortekampe­n mot Fart, som var sesongens siste match. Trenerteam­et visste ikke noe om hvordan det lå an mellom disse to, og ga stjerner utelukkend­e basert på spillernes innsats i 2-4-tapet. Da Irene Pettersen fikk tre stjerner lå det an til en deling av premien, og det endret seg ikke med Therese Vollan Kristensen­s to stjerner. Men da den siste stjerna gikk til Amanda Sørensen ble det klart at Irene Pettersen igjen måtte ta til takke med andreplass sammenlagt.

– Jeg synes både Irene og Amanda har vaert gode i år. Men at det til slutt er Amanda som vinner er helt fortjent. Hun er ikke spilleren som utmerker seg mest i enkeltkamp­er, men hennes prestasjon­er over tid er det ingen som er i naerheten av. Amanda har et veldig høyt bunn-nivå, noe som gjør at hun selv på dårlige dager gjør en solid jobb for laget. Hun fortjener virkelig denne prisen, sier BULS avtroppend­e hovedtrene­r Odd Inge Johansen til A-sporten.

Har startet 43 av 44 kamper

Selv bruker den beskjedne 19-åringen fra Øst-finnmark litt faerre ord når hun skal beskrive egen innsats i den svaert tøffe 2018-sesongen.

– Det er jo først og fremst veldig hyggelig å få tildelt denne prisen. Litt stas er det også, sier en ydmyk Amanda Sørensen, som dro rett til Thailand på ferie da siste seriekamp var unnagjort. Hun har derfor ikke fått overrakt det synlige beviset på at hun var BULS beste spiller i år riktig ennå.

Som A-sporten har skrevet tidligere er Amanda Sørensen en av jentene som har fått aller mest spilletid i 1. divisjon. Denne sesongen har hun, Oda Lillegård, Irene Pettersen og Johanne Bjørnå startet samtlige matcher. I 2017 var det én kamp hun begynte på benken, og da ble hun byttet inn tidlig i oppgjøret. I resten av matchene var hun i startoppst­illingen.

– Det har vaert to vidt forskjelli­ge sesonger for vår del, med både opp- og nedturer. Jeg synes at jeg har vaert veldig heldig som har fått vaere med på satsingen til BUL. Vi har opplevd mye sammen, både opprykk, 1.-divisjonss­pill og nå nedrykk. Det at jeg fikk en sesong i 2. divisjon i mitt første år i Alta var nok viktig for meg. På den måten kunne jeg vaere med og ta det neste steget til 1. divisjon og ikke hoppe rett i det. Det tror jeg har vaert bra for utviklinge­n min, forteller hun.

Per dags dato ser det ut som at Sørensen blir vaerende i Nordlysbye­n og BUL også neste år. På grunn av plassmange­l måtte denne artikkelen kuttes her, men les gjerne hele saken om den unge Bul-krigeren på altaposten.no.

 ??  ??
 ??  ?? SOLID SESONG: Ingen har vaert jevnere enn Amanda Sørensen i Bul-drakt i år. Hun kapret 11 stjerner før fotballfer­ien, og matchet antallet i høstsesong­en. Bildet er fra siste hjemmekamp mot Byåsen. (Begge foto: Steffensen)
SOLID SESONG: Ingen har vaert jevnere enn Amanda Sørensen i Bul-drakt i år. Hun kapret 11 stjerner før fotballfer­ien, og matchet antallet i høstsesong­en. Bildet er fra siste hjemmekamp mot Byåsen. (Begge foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway