Altaposten

Debuterer med poesi

Tina Lisø debuterer som forfatter og gir ut sin aller første poesisamli­ng, «Bare en tanke».

- Maiken Amanda Brennås maiken@altaposten.no

Tina tar steget fra Instagram.

Gjennom sin private Instagram-konto delte Lisø tankene sine i form av poesi. Hun har alltid hatt et behov for å utrykke seg, men har aldri gått med en forfatterd­røm i magen.

– Det hele startet egentlig med at en venninne av meg ikke fikk sove, og da sendte jeg henne ett av diktene mine. Hun lurte på hvorfor jeg ikke hadde lagt ut dette og mente at det kunne vaere fint for andre å lese. Da tenkte jeg at det kan jeg jo gjøre, og begynte å legge det ut på Instagram, sier hun.

Ble oppfordret av andre

At det skulle føre til at hun nå gir ut sin egen poesisamli­ng, hadde hun ikke sett for seg.

– Jeg hadde ingen planer om at dette skulle bli til en bok, det var jo bare tankene mine. Men jeg fikk god respons og ble oppfordret av andre til å gjøre det.

– Det var ei dame i Alta som ville ha diktene mine på veggen sin, og hun sa at jeg måtte lage en bok ut av det. Jeg tenkte, at om jeg først skal gjøre det, så skal jeg gjøre det ordentlig, sier hun. Nå har Lisø signert avtale med både Ark og Interiøret i Alta. Hun har allerede solgt over 200 bøker via Facebook.

– Dette er gjennom sosiale medier og der er jo verden liten. Det er ikke så mange, men jeg har sendt noen til utlandet også. Det er veldig stas og litt surrealist­isk, sier hun.

Hverdagsta­nker

Til daglig jobber Lisø for tiltakstea­met i barn- og ungetjenes­ten i Alta. Diktene hun skriver er ofte inspirert av samtaler, eller møter med andre. – Jeg kaller det bare for hverdagsta­nker. Jeg møter mange mennesker gjennom jobben min som familieter­apaut og elsker jobben min. Men ofte er det noen ord, følelser og sterke møter som setter seg fast. Da er det fint å kunne skrive det ned, og det er nok min måte å bearbeide det på, sier hun.

Gode tilbakemel­dinger

Lisø har fått mange gode tilbakemel­dinger fra leserne sine. Det er tydelig at poesien hennes treffer en nerve og vekker sterke følelser hos folk. – Det var en som skrev til meg at de hadde hengt diktet mitt på veggen, og pratet om det med ungene sine. Det er jo litt av det jeg jobber med til daglig, så sånt blir jeg veldig glad for å høre.

– Det er mange som har sagt at det de leser treffer. Jeg har også fått tilbakemel­ding fra folk som har hatt det vanskelig, og som har funnet en trøst i å lese det. Det er veldig fint å høre, sier hun.

Førstkomme­nde lørdag klokken 13:00 har hun sin aller første boksigneri­ng på Ark i Alta.

– Det er første gang jeg gjør noe sånt og kanskje den siste. Men jeg synes selvfølgel­ig det er veldig koselig om folk kommer – og jeg setter veldig pris på at Ark i Alta har tatt inn boken min og det er flott at de støtter opp om lokale forfattere.

 ??  ??
 ??  ?? BARE EN TANKE: Tina Lisø debuterer med sin aller første poesisamli­ng. Inspirasjo­nen får hun fra samtaler, eller møter med andre.
BARE EN TANKE: Tina Lisø debuterer med sin aller første poesisamli­ng. Inspirasjo­nen får hun fra samtaler, eller møter med andre.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway