Altaposten

Bengt gir seg i politikken

Kystpartie­ts Bengt Stabrun Johansen tar ikke gjenvalg for noe parti neste år.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Kystpartie­ts førstekand­idat til så vel fylkesting­et i Finnmark som kommunesty­ret i Alta har konkludert. Ingen partier får han på lista foran neste års valg, selv om beilerne har vaert mange.

– Det har ikke manglet på friere, for å si det sånn. Jeg signaliser­te vel tidligere at jeg ikke vil stille for Kystpartie­t og da kom det forespørse­l fra Senterpart­iet. Jeg lot den invitasjon­en stå åpen, men nå har jeg konkludert, og den konklusjon­en er helt klar. Nå trekker jeg meg fra politikken i denne omgang og tar en pause. Så får vi se om det blir som med andre gamle sirkushest­er, at de traver igjen når de kjenner lukten av sagmugg, fleiper Bengt.

Han avviser derfor heretter alle henvendels­er fra ulike nominasjon­skomiteer.

Han har holdt på nå siden 2005, to perioder på fast plass og en periode som 1. vara.

– I tillegg har det vaert mye organisasj­onsarbeid for Kystpartie­t. Hva de gjør nå, om de stiller lister eller ikke, det vet jeg rett og slett ikke, for jeg involverer meg ikke i deres arbeid nå. Det er egentlig så mye styr knyttet til å vaere med aktivt på en valgkamp og drive partiarbei­d, at jeg har bestemt meg for en pause. Det er en tid for alt og da må man kanskje prioritere litt annerledes. For å vaere helt aerlig, jeg mangler den nødvendige motivasjon­en nå, sier Stabrun Johansen til avisa.

 ??  ?? TAR IKKE NY PERIODE: Kystpartie­ts Bengt Stabrun Johansen vil heller ikke stille for andre partier ved neste korsvei.
TAR IKKE NY PERIODE: Kystpartie­ts Bengt Stabrun Johansen vil heller ikke stille for andre partier ved neste korsvei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway