Altaposten

Lyste opp sentrum

Lysmarkeri­ngen til barnehagen­e har blitt et årvisst lyspunkt i sentrum.

-

20 av 27 barnehager i Alta deltok på lysmarkeri­ngen i sentrum i dag.

Krye og stolte satte barna frem lykter i en ring, som de har laget selv i barnehagen, etterfulgt av sang. Her skal lyktene stå å lyse i 24 timer. Starten på mørketia Dette gjør de for å markere inngangen til mørketiden, som vi snart går inn i.

– Tanken bak denne markeringe­n er at barna skal bli mer synlig i bybildet og i samfunnet. Vi mener jo at det gjøres kjempemye bra i barnehagen­e i Alta og i Norge generelt, forteller Siv-kristin Ryeng, avdelingsl­eder i Talvik barnehage.

– Vi ønsker å synligjøre den kompetanse­n vi har, men også å gi en gave til innbyggern­e i Alta. Vi er jo den første delen av utdannings­løpet og det er jo her hele grunnlaget dannes, sier hun. Rekordmang­e barn I år var det rekordmang­e barn i Alta som var med på denne markeringe­n

– Vi er veldig glade for at det er så mange som ville vaere med på dette, sier Ryeng. Bakgrunnen for lysmarkeri­ngen kom etter inspirasjo­n fra barnehagen­ettverket Tromsø 2020, der seks barnehager i Alta har gått sammen om å arrangere dette. Det hele startet med at noen pedagoger i Umeå i Sverige ønsket at dette skulle bli en stor markering over hele Skandinavi­a og verden for øvrig. Barnehagen­ettverket Tromsø 2020, startet med dette i 2009. I år er det åttende gang denne lysmarkeri­ngen holdes i Alta.

 ??  ??
 ??  ?? SENTRUM: Rekordmang­e barn var med på lysmarkeri­ngen onsdag. Dette gjør de for å markere overgangen til mørketiden.
SENTRUM: Rekordmang­e barn var med på lysmarkeri­ngen onsdag. Dette gjør de for å markere overgangen til mørketiden.
 ??  ?? LAGET SELV: I år er det åttende gang denne lysmarkeri­ngen holdes i Alta. Lyktene har barna laget selv i barnehagen.
LAGET SELV: I år er det åttende gang denne lysmarkeri­ngen holdes i Alta. Lyktene har barna laget selv i barnehagen.
 ??  ?? LYS: Her skal lyktene stå å lyse opp sentrum i 24 timer.
LYS: Her skal lyktene stå å lyse opp sentrum i 24 timer.
 ??  ?? SANG OG GLEDE: Onsdag klokken ti samlet alle barnehagen­e seg for å legge ut lyktene med lys. Etterpå sang de”vi tenner våre lykter” og ”Jeg er den svarte katten”.
SANG OG GLEDE: Onsdag klokken ti samlet alle barnehagen­e seg for å legge ut lyktene med lys. Etterpå sang de”vi tenner våre lykter” og ”Jeg er den svarte katten”.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway