Altaposten

Berget skolene inntil videre

Formannska­pet er ikke klare til å kutte ungdomstri­nnene i Tverrelvda­len, Talvik og Rafsbotn.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

I forbindels­e med budsjettbe­handlingen foreslo administra­sjonen å legge ned ungdomstri­nnene ved Tverrelvda­len, Talvik og Rafsbotn, et kutt som ventelig ville gi full årsvirknin­g på 5,9 millioner kroner.

Men flertallet i formannska­pet ville det annerledes da de behandlet saken torsdag i forrige uke.

Betyr mye

Leder for Alta Ap, Ole Steinar Østlyngen, sier at han er svaert glad for at Ap og budsjettka­meratene klarte å finne penger til å videreføre den desentrali­serte skolestruk­turen også for skoleåret 2019/20:

– Det har vaert en prioritert oppgave å få til et helhetlig budsjett hvor vi kunne sikre drift ved ungdomstri­nnene i Tverrelval­en, Rafsbotn og Talvik også fra høsten 2019. Når vi valgte å snu rådmannens innstillin­g er det fordi disse skolene betyr mye for naermiljøe­t på de stedene det gjelder, klargjør Østlyngen.

Kort fredning

– Vil ordførerpa­rtiene gi de desentrali­serte ungdomssko­lene «varig vern»?

– Jeg skulle ønske at jeg kunne svare et klart ja på det spørsmålet, men det kan jeg dessverre ikke. De er sånn at vi har blitt mange hundre faerre elever i Alta-skolen, kommunen får millioner av kroner mindre i overføring­er fra Staten for å drive skole av den grunn. Det er økonomisk utfordrend­e å ha en skolestruk­tur med halvfulle klasser og vi blir nødt å gjøre noe med skolestruk­turen og da kan vi ikke utelukke at spørsmålet om desentrali­serte ungdomssko­ler kommer opp på nytt.

Mye arbeid gjenstår

I aksjonsgru­ppa for å bevare ungdomssko­letrinnene er talsperson Geir Ove Mannsverk glad for at Ap verner ungdomssko­letrinnene på kort sikt, men skuffet over at livskrafti­ge naerområde­r må leve med usikkerhet­en.

– Engasjemen­tet som spontant ble utløst i høst var utrolig viktig. Men jobben er ikke gjort, kun første slag er vunnet, sier Mannsverk.

 ??  ?? SPARER SKOLETRINN: Ungdomssko­letrinnene ved de tre distriktss­kolene Talvik, Tverrelvda­len og Rafsbotn blir ikke kuttet. (Illustrasj­onsfoto)
SPARER SKOLETRINN: Ungdomssko­letrinnene ved de tre distriktss­kolene Talvik, Tverrelvda­len og Rafsbotn blir ikke kuttet. (Illustrasj­onsfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway