Altaposten

Skal ta Sveins livsverk videre

Da ingen lokale hadde muskler til å kjøpe Opptrening­ssenteret i Finnmark, valgte Svein Mjøen det nestbeste alternativ­et.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Helsegründ­eren Svein Mjøen selger livsverket han har bygd opp i Alta. Viktigere enn pengene han sitter igjen med er troen på at Helsepartn­er Nord-norge vil forvalte opptrening­stsenteret og utvikle bedriften videre for pasienter, ansatte og lokalmiljø. – Vi er ydmyk overfor «arven» vi overtar fra selgeren. Dersom det om ett års tid ikke er flere ansatte ved Opptrening­ssenteret i Finnmark enn de rundt 60 som i dag er på lønningsli­sten, skal både vi og lokalsamfu­nnet ha lov å vaere skikkelig skuffet, sier styreleder Bjørn Hesthamar i det nystartede selskapet Helsepartn­er Nord-norge.

Godt fornøyd

De ansatte ved Opptrening­ssenteret i Finnmark (OIF) ble mandag morgen orientert om at selskapet har skiftet eier og er blitt en viktig del av et nytt stort nordnorsk, privat firma som leverer helsetjene­ster til det offentlige. Det nye selskapet Helsepartn­er Nord-norge hviler sin operative virksomhet på to bein, Privat Omsorg Nord (PON) og Opptrening­ssenteret i Finnmark (OIF). Årlig totalomset­ning for disse to har vaert 130 millioner kroner. Selskapene har tilsammen 300 ansatte og yter årlig tjenester til over 1.300 pasienter og brukere. Daglig leder for Opptrening­ssenteret i Finnmark, Annie Abrahamsen Wik, forteller om god stemning blant opptrening­ssenterets 60 ansatte.

– Vi har informert om at Svein ønsket å selge, og at det var en prosess på gang med flere interesser­te kjøpere. Når vi nå har fått en sterk nordnorsk eier med klare ambisjoner om å utvikle OIF videre, er vi kjempegodt fornøyd. OIF har, slik vi selv oppfatter det, vaert best i Nord-norge på rehabilite­ringstjene­ster, og nå står vi foran en ny fase hvor vi skal utvide tilbudene og bli enda viktigere for pasientene i nord, konstatere­r Abrahmsen Wik.

– Pengene avgjør ikke

Styreleder Bjørn Hesthamar garanterer at OIF ikke skal bli spist opp som et selvstendi­g selskap med sin egen profil. Derfor blir Oif-navnet beholdt og selskapets lokale forankring videreført.

Helsepartn­er Nord-norge vil vaere en paraply og eier av ulike selskaper innenfor satsingsom­rådene pleie og omsorg, brukerstyr­t personlig assistanse, rehabilite­ring og bedriftshe­lsetjenest­er. Ved oppstarten vil Helsepartn­er Nord-norge bestå av selskapene Privat Omsorg Nord og Opptrening­ssenteret i Finnmark. Disse vil bestå som egne virksomhet­er, heleid av Helsepartn­er Nord-norge. Initiativt­aker og hovedeier er Nord Kapitalfor­valtning. – Målet er først og fremst å avlaste og supplere kommuner og helseforet­ak i landsdelen, sier Hesthamar og legger til:

– Helsepartn­er er for alle praktiske formål en privat aktør som står for deler av det offentlige tjenesteti­lbudet. Vi selger således ikke tjenester til privatpers­oner, men leverer tjenester på vegne av helseforet­ak og kommuner. Tjenesteti­lbudet vårt er basert på at pasientene har lav egenandel, den samme som ved offentlige tilbud. Vi er en stor tilhenger av modellen med et sterkt offentlig helsevesen hvor private kan vaere et supplement og ikke minst en kapasitets­avlaster.

I toppdivisj­onen

Trude Wester, som startet Privat Omsorg Nord (PON) i Tromsø i 2001 blir med som betydelig medeier når Helsepartn­er Nord-norge nå overtar aksjene i selskapet hun har bygget opp. Hun går også gå inn i rollen som daglig leder i Helsepartn­er Nord-norge. PON har vokst seg stor de senere år, og Helsepartn­er Nord-norge vil med sine 300 ansatte bli et av Nord-norges største private selskaper.

– Med PON og OIF har vi allerede vist at vi er i toppdivisj­onen innen helsetjene­ster. En fortsatt satsing på kompetanse skal sikre vår posisjon, lover styreleder­en.

I Finnmark ser de nye eierne OIF som et redskap for å styrke pasienttil­budet i Øst-finnmark. Om det blir en egen avdeling eller ambulering­sordninger er det ikke tatt noen avgjørelse på. Det som er ganske klart er at OIF nå vil utvide dagens tilbud til å bli en aktør som leverer bedriftshe­lsetjenest­er og vurderer å bygge opp tjenester for brukerstyr­t personlig assistanse (BPA).

 ??  ??
 ??  ?? STOR I NORD: Helsepartn­er Nord-norge kjøper opptrening­ssenteret i Alta og gjør det til et av to viktige bein for det nye nordnorske helsekonse­rnet. Styreleder i konsernet, Bjørn Hesthamar, lover sammen med daglig leder Annie Abrahamsen Wik i OIF at det blir satsing på nye områder – og ekspansjon. (Foto: Jarle Mjøen)
STOR I NORD: Helsepartn­er Nord-norge kjøper opptrening­ssenteret i Alta og gjør det til et av to viktige bein for det nye nordnorske helsekonse­rnet. Styreleder i konsernet, Bjørn Hesthamar, lover sammen med daglig leder Annie Abrahamsen Wik i OIF at det blir satsing på nye områder – og ekspansjon. (Foto: Jarle Mjøen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway