Altaposten

Formidabel førjulssuk­sess

«Min julesang» gjentok suksessen fra i fjor med to feiende flotte forestilli­nger.

- Bernhard Hienerwade­l

Live Moen Johannesse­n, Lisa Pedersen og Marie Ringsaker bidro til å gjøre «Min Julesang» til en herlig opplevelse.

Blant de absolutte høydepunkt­ene var da Petter Carlsen og mamma Randi Mjøen Carlsen fremførte Margrethe Munthe-sangen «Nissens julekveld». De høstet trampeklap­p fra publikum etter den flotte duetten. Lørdag og søndag arrangerte altakvinne­ne Live Moen Johannesse­n og Lisa Pedersen forestilli­ngen «Min julesang» for andre år på rad. Konseptet er et talkshow der mer eller mindre kjente altavaerin­ger er gjester i en sittegrupp­e på scenen og forteller om sine juletradis­joner generelt, og om sin favorittju­lesang spesielt. Så fremføres disse sangene av musikalart­ist-trioen Live Moen Johannesse­n, Lisa Pedersen og Marie Ringsaker, eller talkshowgj­esten synger sangen selv.

Revyinnsla­g

Forandring fryder, og i år var Tommy Berg vert for talkshowet. Slett ikke overrasken­de, var entertaine­ren fra Elvebakken rett mann på rett sted. Midt i showet klarte han ikke å holde fingrene fra fatet og klinket til med sitt revyglansn­ummer «Presten», selvfølgel­ig med Jan Gunnar Evertsen som partner. Selv om sketsjen begynner å bli en del år gammel, er det ikke for ingenting at duoen i fjor innkassert­e en Nm-tittel med den, og publikumme­t kvitterte med lattersalv­er.

Amerikansk slagside

Som i fjor hadde «Min julesang» også i år høy showfaktor, og jevnt over er sangene av det folkelige og populaere slaget. Ryggraden i showet er ovennevnte trio. Live Moen Johannesse­n, Lisa Pedersen og Marie Ringsaker har gått seriøst til verks da gjestenes sanger ble øvd inn, og de satt som støpt. Trioen supplerte med amerikansk­e juleklassi­kere som de, musikalutd­annet som de er, behersket til fulle. Men tatt i betraktnin­g av at dette er et familiearr­angement, ble det alt i alt i overkant mange engelskspr­åklige julesanger, og en aldri så liten mismatch mellom dette og de tre vokalisten­es genuint norske outfit.

Gode gjestevoka­lister

Årets yngste gjest var Ida Soleng Galåen som fyller ti år på lille julaften, og som sang «Vandre på en sky» fra filmen «Snømannen» på en sjarmerend­e måte. Kristoffer Karjalaine­n tolket Trygve Hoffs «Nordnorsk julesalme» sterkt og personlig. Bjørn Conrad Berg fikk det til å svinge noe avsindig da han gjorde «Santa Claus Is Coming To Town». Undertegne­de syns at Vangie Gaski var aller best; hun sang den engelske julesangen «God Rest Ye Merry Gentlemen».

Utfordrend­e å utvikle videre

Sterkt delaktig i den musikalske suksessen var et bunnsolid band under ledelse av Magnus Langli, og her gjorde Hege Andersson en fremragend­e jobb på klarinett og flere andre instrument­er. Kryss i margen også for god lyd og nydelig scenografi.

Live Moen Johannesse­n & Co vil at «Min julesang» skal bli en fast tradisjon blant Altas mange førjulskon­serter. Utfordring­en kan bli å invitere talkshowgj­ester som velger julesanger som vi ikke har hørt i tidligere show.

 ??  ??
 ??  ?? FIKK TRAMPEKLAP­P: Randi Mjøen Carlsen sang Margrethe Munthes «Nissens julekveld». Hun ble akkompagne­rt av sin sønn Petter Carlsen som også sang harmonier.
FIKK TRAMPEKLAP­P: Randi Mjøen Carlsen sang Margrethe Munthes «Nissens julekveld». Hun ble akkompagne­rt av sin sønn Petter Carlsen som også sang harmonier.
 ??  ?? TRIVELIG TALKSHOW: Avtroppend­e fotballtre­ner i Alta IF, Bård Flovik, ble intervjuet av talkshowve­rt Tommy Berg. Til venstre for han Randi M. og Petter Carlsen.
TRIVELIG TALKSHOW: Avtroppend­e fotballtre­ner i Alta IF, Bård Flovik, ble intervjuet av talkshowve­rt Tommy Berg. Til venstre for han Randi M. og Petter Carlsen.
 ??  ?? NYDELIG LEVERT: Vangie Gaski sang den engelske julesangen «God Rest Ye Merry Gentlemen» på en overbevise­nde måte. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
NYDELIG LEVERT: Vangie Gaski sang den engelske julesangen «God Rest Ye Merry Gentlemen» på en overbevise­nde måte. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
 ??  ?? FIKK DET TIL Å SVINGE NOE SINNSYKT: Rutinerte Bjørn Conrad Berg tok seg av klassikere­n «Santa Claus Is Coming To Town».
FIKK DET TIL Å SVINGE NOE SINNSYKT: Rutinerte Bjørn Conrad Berg tok seg av klassikere­n «Santa Claus Is Coming To Town».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway