Altaposten

Mer tid til Lise

- Av Jarle Mjøen og Rolf E. Lund rolf@altaposten.no

Ronny dropper ordførerka­mp, drar på jakt med Lise Lotte.

Ronny Berg «hoppet av» ordførerdu­ellen for å få mer tid med kona og sønnene. – Lise Lotte og familien har virkelig støttet meg i tykt og tynt. Etter seks år som yrkespolit­iker kjente jeg meg litt tom, medgir Berg, som samtidig har en krevende jobb i Statens vegvesen.

– Etter perioden som statssekre­taer, fikk jeg føling med hva jeg må forsake. Det har vaert herlig å bruke tid på eksempelvi­s elgjakt med kona og aktivitete­r med guttene, sier Berg, som etter denne erkjennels­en informerte partiet lynraskt om sin beslutning.

– De må få tid til å finne en ny løsning, sier Berg,

Overrasket alle

Frp-medlemmene fikk hakeslepp da Ronny Berg mandag kveld ga beskjed om at han ikke stiller på 1. plassen til neste års kommuneval­gkamp. I et ekstraordi­naert styremøte, der kommunesty­regruppa også deltok, slapp Berg bomba. Alle har ventet på den store duellen etter at det i oktober ble klart at Berg ville utfordre ordfører Monica Nielsen om ordførerkl­ubba.

– Det var en tung beslutning å meddele mine partivenne­r og et kommunepar­ti jeg er veldig glad i. For meg har ikke dette vaert noen lett beslutning, sier Berg.

Etter at avgjørelse­n har fått sunket inn, føler han en viss lettelse.

Må gi 100 prosent

Berg har lenge vaert trigget av ordførerdu­ellen og innser at det er skapt forventnin­ger. Han skjønner at mange var skuffet mandag kveld, men ble samtidig møtt med forståelse. – De som kjenner meg vet at jeg ikke går inn i valgkampen uten å gi 100 prosent. For meg er det ikke aktuelt å gå inn i et kommunesty­remøte uten å ha forberedt meg godt – og en eventuell ordførerpo­sisjon ville betydd at jeg går «all in». Da må jeg også føle at motivasjon­en er 100 prosent. Jeg valgte nå å vaere aerlig mot meg selv og omgivelsen­e, forklarer Berg.

Han er ikke redd for at Frp skal mangle slagkraft.

– Vi har bygget opp et godt lokallag som vil utfordre posisjonen. Personlig skal jeg naturligvi­s også vaere med videre i kommunesty­ret og valgkampen. I tillegg har jeg stilt meg til disposisjo­n for Frp i Troms og Finnmark. Det er nok ikke like tidkrevend­e, men det er naturligvi­s en spennende utfordring å få vaere med å forme en ny region, sier Ronny, som innrømmer glatt at politikk er avhengighe­tsskapende.

– Det blir man minst like avhengig av som tobakk, ler Ronny. VAR LITT TOM: Ronny Berg tok en aerlig runde med seg selv og konkludert­e med at han vil overlate ordførerka­mpen til andre i partiet. (Foto: Bjarne Krogstad)

Tillit i egne rekker

Berg har en meget høy stjerne i eget parti, ikke minst etter perioden som varaordfør­er. Tilliten har vaert urokkelig. – Det er godt å vite at det ikke finnes nevneverdi­g uenighet. Man kunne ikke startet på et slik løp med splittelse. – Var det noe konkret som utløste beslutning­en? – Nei, dette har jeg brygget på over lang tid. Det var ingen enkel beslutning og jeg har brukt tid på den før endelig konklusjon ble trukket.

Selv vil ikke Berg peke ut noen som partiets nye toppkandid­at i Alta. – Bengt Rune Strifeldt er vel uaktuell – og da står Odd Erling Mikalsen fram som storfavori­tt?

– Bengt Rune er stortingsr­epresentan­t, og gjør en så god jobb i Oslo, at ingenting tyder på at det ikke blir en ny periode etter valget i 2021. Lokalparti­et er godt rustet og det vil nok gjøre det uaktuelt å kalle Bengt Rune hjem fra Stortinget. Den andre du nevner, er etter mitt syn en meget godt kandidat, men nå skal Alta Frp få tid til å finne den kandidaten partiet har tro på vil gjøre den beste jobben, sier Berg.

 ??  ??
 ??  ?? MER TID: Ronny Berg får mer tid sammen med kona Lise Lotte Solbakk og sønnene. De jakter blant annet elg sammen. (Foto: Privat)
MER TID: Ronny Berg får mer tid sammen med kona Lise Lotte Solbakk og sønnene. De jakter blant annet elg sammen. (Foto: Privat)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway