Altaposten

– Kom som et lite sjokk

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

– Får jeg spørsmålet, baerer det inn i tenkebokse­n. Odd Erling Mikalsen var nummer to på nominasjon­slista til Alta Frp, men fastslår at det ikke er noe automatikk i at han ønsker å bekle 1. plassen.

– Da Ronny ringte meg, tenkte jeg det handlet om budsjettet, så jeg må innrømme at jeg fikk et lite sjokk da han ville trekke seg. Han er en likanes kar og en bauta i vårt parti med sin rutine. Vi er litt satt ut akkurat nå, så vi trenger alle å tenke nøye gjennom situasjone­n, sier Mikalsen til Altaposten. Han mener det er viktig at nominasjon­skomiteen får anledning til å gjennomgå lista og ta en ny prat med kandidaten­e.

– Noe annet blir spekulasjo­ner. Jeg skal vaere så aerlig å si at jeg personlig har vaert tilbakehol­den i min politiske karriere, og har tatt oppgave for oppgave som de kommer. Å takke ja til å vaere ordførerka­ndidat vil vaere både skummelt og alvorsfylt, så det må i tilfelle møtes med en grundig vurdering fra min side, sier Mikalsen. Ordfører Monica Nielsen leste om Ronny Bergs valg på altaposten.no mandag kveld.

– Det er jo en avgjørelse som er tatt i et annet parti. Det skal jeg ikke legge meg bort i, men Ronny har jo bygget rutine og kompetanse, blant annet som varaordfør­er og statssekre­taer. Av og til må man likevel gjøre andre valg i forhold til arbeid og familie og det kan bety skifte av mannskap, sier ordføreren, som forsikrer at de ikke sprettet campagnen da beskjeden kom. – Vi må forholde oss til de kandidaten­e som får tilliten, og legger opp til gode og saklige diskusjone­r med dem Frp utpeker i valgkampen, sier Nielsen. FAVORITT: Odd Erling Mikalsen forsikrer at et spørsmål om å stille på 1. plass for Alta Frp vil kreve nøye vurderinge­r.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway