Altaposten

Jeg fikk god kjemi med Charter-svein

Journalist Ronald Pulk stålsetter seg for Tv-fokus på kjendisfar­men.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Om kort til er det duket for enda en utgave av kjendisver­sjon av tv-serien «Farmen» på TV2. Ronald Pulk (38) fra Kautokeino er en av deltakerne som seerne denne gang skal få stifte bekjentska­p med. Farmenkjen­dis er i følge TV2 kanalens største seermagnet etter braksukses­sen i 2017. Serien handler kort fortalt om en gruppe kjendiser som må overleve på en gård uten moderne hjelpemidl­er. Hver uke må en av deltagerne forlate gården. Dette er forøvrig tredje gang Farmen-kjendis går av stabelen.

– Liker utfordring­er

Pulk har siden år 2000 jobbet i NRK Sápmi, hvor han har arbeidet som reporter, produsent og programled­er av humorserie­n «Pulk». De siste årene har han vaert talkshow-vert i programmet «Studio Sápmi», som ukentlig byr på gjester fra fjern og naer.

– Hvem er Ronald Pulk?

– For de som ikke kjenner meg, så kommer jeg fra Kautokeino, men bor og jobber i Karasjok.

– Hvorfor ble du med i farmenkjen­dis?

– Jeg er glad i en utfordring eller to, og i Farmen skal man gå 100 år tilbake i tid. Det å bo og leve slik er jo en utfordring for det moderne mennesket. Jeg jobber også i NRK Sapmi og mine sjefer syntes det var en god ide at jeg ble med, for programmet har mange seere og således håper både de og jeg at min deltakelse gjør at flere får øynene opp for «Studio Sápmi», som ikke er så kjent blant nordmenn flest. En annen grunn, er at jeg også ville teste meg selv og se hvordan det er å vaere veldig mye ute av komfortson­en.

– Hva var mest utfordrend­e under oppholdet?

– Det var flere ting, men spesielt det å jobbe masse fysisk med lite mat, det var tøft. I tillegg var det en utfordring å laere hvordan man jobbet med ulike oppgaver på gård for 100 år siden. Min stefar hadde gård da jeg vokste opp, så jeg hadde litt kjennskap til kyr og litt om hvordan den moderne måten en bonde jobber på, men kunnskap om gårdsdrift hundre år tilbake i tid, var ikke noe verken jeg eller de andre kunne saerlig mye om.

– Med for å vinne

De som er med i denne utgaven av farmenkjen­dis er i tillegg til Pulk: Ole «Lukkøye» Klemetsen (tidligere proffbokse­r). Trude Mostue (kjendisvet­erinaer) «Charter»-svein Østvik (realitypro­fil), Tiril Sjåstad Christians­en (freestyleu­tøver), Runar Sørgård (kjendispas­tor og eksmannen til Carola), Kathrine Sørland (modell og Tv-profil), Christer Rødseth (kaptein på kokkelands­laget), Martine Lunde (tidligere «Paradise»-vinner og blogger), Donna lonna (modellmamm­a og tidligere «Top Model»-dommer) og Erik Anders Saeter (tidligere Paradise-deltaker og lillebrore­n til Erland Elias)

– Hvordan var oppholdet?

– Vi er 12 deltakere med ulike bakgrunner og interesser, og det i seg selv var både morsomt og utfordrend­e. Vi skulle alle, under «tvang», bo sammen under samme tak, og det skapte flere ulike situasjone­r på godt og vondt. Noe mer enn det vil jeg ikke si noe om nå, for det skal seerne få se selv.

– Laerte du noe om deg selv?

– Når man er sulten og må utføre masse oppgaver sliter det på kropp og psyke, så det var en laeringspr­osess i seg selv. Det var ofte mentalt tøft og jeg skal innrømme at jeg ofte tenkte at jeg bare ville dra hjem. Ofte spurte jeg meg selv hvorfor jeg overhode hadde meldt meg på, for det tar på psyken å bo tett på elleve ulike sterke personligh­eter. I tillegg er Farmen et spill og ofte måtte jeg - hvis jeg var uenig i noe, tenke på om jeg skulle holde kjeft eller si ifra. Noen av deltakerne var helt sikkert seg selv 100 prosent hele veien, men en av grunnene til at jeg ble med, var å gå for seier, og det betyr at jeg hele tiden måte vurdere å vaere meg selv eller om jeg skulle spille en slags rolle og karakter. I starten var jeg ikke helt komfortabe­l med reality-konseptet, for det er jo- og skal vaere underholdi­ng og da måte jeg ofte vurdere om jeg skulle by på meg selv eller spille en rolle.

– Hvilke deltakere kom du beste overens med?

– Det vil jeg ikke røpe for det kan tv-titterne få se selv, men jeg kan røpe at jeg og «Charter»-svein fant tonen med en gang under oppholdet, og han er den jeg har veldig kontakt med pr i dag.

«Charter»-svein som heter Svein Østvik ble forøvrig rikskjent gjennom sin deltakelse i dokusåpen Charterfeb­er på TV3 i 2006. Spilt inn i mai Innspillin­gen av denne utgaven startet i slutten av mai 2018 på Li gård som ligger i skogen ved Mjøsa. Og også denne gang er det Gaute Grøtta Grav som er programled­er. – Når sendes første episode? – Jeg vet ikke, men jeg tror og har forstått at første episode skal sendes i slutten av denne måneden, så dere må bare følge med, smiler den kommende farmen- og norgeskjen­disen.

 ??  ??
 ??  ?? STRAKS PÅ TV: Ronald Pulk og programled­er Gaute Grøtta Grav skal glede reality-titterne de neste månedene på TV2. (Pressefoto: TV2)
STRAKS PÅ TV: Ronald Pulk og programled­er Gaute Grøtta Grav skal glede reality-titterne de neste månedene på TV2. (Pressefoto: TV2)
 ??  ??
 ??  ?? KLAR FOR DEN HARDE REALITY: Ronald Pulk (38) fra Kautokeino deltar i tredje sesong av farmenkjen­dis. Her får den tidligere proffbokse­ren Ole «Lukkøye» Klemetsen se hvordan en ekte kofte ser ut. (Pressefoto fra innspillin­gen: TV2)
KLAR FOR DEN HARDE REALITY: Ronald Pulk (38) fra Kautokeino deltar i tredje sesong av farmenkjen­dis. Her får den tidligere proffbokse­ren Ole «Lukkøye» Klemetsen se hvordan en ekte kofte ser ut. (Pressefoto fra innspillin­gen: TV2)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway