Altaposten

Trekker seg fra alle verv

Kim Gøran Pedersen (Ap) vil ikke vaere ordførerka­ndidat i Loppa.

- Av Astrid Krogh astrid@altaposten.no

– På bakgrunn av det negative fokuset på min rolle i Loppa Ap velger jeg, av hensyn til meg selv, familien og partiet, å trekke mitt kandidatur til ordførerve­rvet, og også inntil videre ta permisjon fra vervet som styreleder, sier Kim Gøran Pedersen til Altaposten.

Belastende

Pedersen sier det ikke er en spesifikk sak, men belastning over tid.

– Det har vaert enormt belastende personlig, og når det begynner å gå utover min familie, blir mitt valg om å trekke meg det eneste riktige å gjøre, sier han, og vil ikke utdype saken noe mer.

8. januar var styret og kommunesty­regruppa i Loppa Ap samlet for å diskutere situasjone­n.

– Gruppa viser stor forståelse, og det gjorde det enklere for meg å ta denne avgjørelse­n, sier Pedersen.

Forståelse

Fungerende styreleder i Loppa Arbeiderpa­rti, Heidi Wang, skriver i en e-post til Altaposten at det er beklagelig at Pedersen har valgt å trekke seg. – Men vi har full forståelse for hans avgjørelse. Wang sier de har potensiell­e ordførerka­ndidater som kan overta. – Dette er noe nominasjon­skomiteen vil jobbe videre med og vi vil komme med en offentligg­jøring når det er klart.

 ?? (Foto: Claus Jørstad) ??
(Foto: Claus Jørstad)
 ??  ?? GIR SEG: Ordførerka­ndidat Kim Gøran Pedersen (Ap) har valgt å trekke seg. Belastning­en over tid har vaert enorm, sier han. (Foto: Privat)
GIR SEG: Ordførerka­ndidat Kim Gøran Pedersen (Ap) har valgt å trekke seg. Belastning­en over tid har vaert enorm, sier han. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway