Altaposten

Tilbake for fullt

Alta kammerkor synger ut etter en tid med lav profil.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Alta kammerkor inviterer til nyvinninge­n «åpne øvelser» tre mandager på rad.

– Bli med på moroa

I fjor høst startet Alta kammerkor opp igjen etter en lang pause. Nå ønsker de glade mannssange­rne flere medlemmer.

– Det er sikkert ikke så mange som vet det, men etter en litt lengre pause, startet vi opp i fjor høst. Nå er vi en gjeng som teller ni menn og ei dame, som er vår dirigent Grethe Marit Olsen. I sum en gjeng som stortrives sammen og vi håper flere vil vaere med på moroa, sier de unge karene Emil Thomassen Kruke, Kristoffer Andrè Langeli og Harry Lund.

Avkrefter myter

Grethe Marit Olsen, som de fleste kjenner som musiker og dirigent, håper mange vil benytte seg av de åpne øvelsene.

– Førstkomme­nde mandag har vi første åpne øvelse. Man trenger ikke komme for å synge, men rett og slett bare komme å se hva vi holder på med. Det er nemlig veldig mange som har fordommer mot det å synge i kor, og disse mytene skal vi avkrefte på disse øvelsene, sier Olsen.

– Mange tror nok at det er kjedelig å synge i mannskor. Ett eksempel på det er da jeg inviterte en kompis på en øvelse. Etter øvelsen så sa han: «Det var jo veldig kult og moro», og han ble da med i koret i flere måneder, før han måtte flytte fra Alta, skyter Emil Thomassen Kruke inn.

– Hvem kan komme?

– Alle som vil. Det vaere seg de som elsker å synge i dusjen, er glad i musikk, eller rett og slett bare er nysgjerrig på hva et mannskor er. Og kommer du, ta gjerne med en venn også, forklarer Olsen som kun har et lite kriterium for nye medlemmer.

– Du må vaere mann eller gutt som er forbi stemmeskif­tet, det er det eneste kriteriet, ler hun, og påpeker at kan du ikke komme mandag, så kan du komme de neste to mandagene som også har åpne øvelser.

En spennende vårprogram

Øvelsene foregår i kafeen på Sisa kultursent­er i Bossekop.

– Hver mandag starter vi klokken 18.30 og da synger vi og drikker kaffe. Rett og slett ukens høydepunkt. Vi synger alle stilarter, det vaere seg klassisk, barnesange­r eller poplåter. Med andre ord et veldig variert repertoar, sier Harry Lund.

– Du trenger ikke kunne noter eller ha sangerfari­ng, for alle kan synge, man vet bare ikke om det før man har prøvd. På alle våre øvelser bys det også på bakst, lokker Olsen.

– Hvor mange nye medlemmer er håpet?

– Et ideelt mannskor er 16 personer, ettersom stemmene deles opp. Disse stemmen er 1. og 2. tenor og 1. og 2 .bass, men jo flere jo bedre, sier Olsen som legger til at koret satser på flere konserter i tiden som kommer.

– Vi hadde en mengde konsert i juletiden og i mai måned skal vi ha en stor konsert i Alta. Utover våren skal vi også på en liten turnè i vestfylket, sier Olsen.

– For de som synes dette høres interessan­t ut så kan vi opplyse at

vi nå også er online. Vi har nemlig mekket en facebook-side hvor nysgjerrig­e kan klikke seg inn og lese litt om alt vi holder på med. Nøl ikke med å ta kontakt, avrunder Thomassen Kruke, Langeli og Lund.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? – SYNG MED OSS: Emil, Kristoffer, Grethe Marit og Harry håper tre åpne øvelser på rad skal bidra til at Alta mannskor blir forsterket med flere stemmer. (Foto: Reiulf Grønnevik)
– SYNG MED OSS: Emil, Kristoffer, Grethe Marit og Harry håper tre åpne øvelser på rad skal bidra til at Alta mannskor blir forsterket med flere stemmer. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ?? FLERE PROSJEKT PÅ GANG: Alta kammerkor bidro med flere nummer under den tradisjons­rike fellekonse­rten i førjulstid­en. I år skal de blant annet ha en stor konsert i mai måned. (Skjermdump fra TV Nord livesendin­g)
FLERE PROSJEKT PÅ GANG: Alta kammerkor bidro med flere nummer under den tradisjons­rike fellekonse­rten i førjulstid­en. I år skal de blant annet ha en stor konsert i mai måned. (Skjermdump fra TV Nord livesendin­g)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway