Altaposten

Råsterk prolog, men røk ut i semifinale­n

Hermann fikk dampen opp i årets første norgescupr­enn i langrenn.

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

18-åringen Hermann Nordstrand Fiksen fra Bossekop beviste i sin aller første juniorseso­ng forrige vinter, at han er en av de mest spennende langrennsl­øperne på sitt alderstrin­n. I helga bekreftet han inntrykket i Drammen, der Konnerud var vertskap i norgescupe­n for junior. I konkurrans­e med 200 konkurrent­er hevder han seg helt i toppen i sprint.

– Jeg er veldig fornøyd med helga, selv om det ikke ble finaleplas­s på sprinten denne gangen. Men jeg føler ikke at det er så mye om å gjøre, ettersom jeg har god flyt både i prologen, kvartfinal­e og for så vidt semifinale­n også. Det skorter litt på krefter da det begynner å dra seg til mot slutten av mitt semifinale­heat. Jeg har rett og slett ikke nok å gi når finaleplas­sene skal fordeles, sa Nordstrand Fiksen.

Fjerde beste prologtid

Nordstrand Fiksen har gjort sine beste løp i sprint. Det var derfor ikke overrasken­de at han skulle bite best fra seg i den disiplinen. Han ble nummer 11 totalt etter at han ble slått ut i semifinale­n, men i prologen gikk det raskt. Han hadde fjerte beste tid, men var bare hundredele­r fra 2. plassen. Han har god fart i kroppen. – Jeg er nok mest fornøyd i helga med at jeg har fjerde beste prologtid og ender opp som nummer elleve totalt på sprinten. En kombinasjo­n av at jeg gjorde et par dårlige taktiske valg og at jeg gikk tom for krefter mot slutten av semifinale­n, førte til at det ikke ble flere heat på meg denne gangen. Jeg skulle veldig gjerne ha vaert i finalen. Men det var jeg ikke god nok til denne gangen. Når det er sagt, så tar jeg med meg mye god erfaring fra sprinten, sa han.

22. plass i skøyting

Han har også ambisjoner på distanse og har lagt bak seg en god treningshø­st. Hermann beviste det da han gikk inn til 22.plass på ti kilometer skøyting fredag, i det som var ei kupert og hard løype. Det gjorde ikke situasjone­n enklere at det var løse forhold. Bossekop-løperen gikk likevel inn til sin beste plassering i norgescup-sammenheng i et distansere­nn i skøyting. Like bra gikk det ikke i søndagens 10 kilometer klassisk, der han endte på 100.plass. Han har slitt med tette luftveier den siste tiden. Til gjengjeld kom det et par Alta If-løpere susende på den klassiske distansen for 18-åringer. Brage Bjørnstad var bare 1,54 bak vinneren og ble klokken inntil 33. plass på avslutning­s distansen søndag, mens Nikolai Wilhelmsen fulgte opp med 59. plass blant hele 152 deltakere. I fredagens skøyting var det rollebytte der Nikolai ble 43, mens Brage kom på 93. plass.

Gryende form

I 18-19-års klassen viste Johannes Helsvig Nilsen fr Alta IF gryende form med 46. plass i skøyting og 48. plass i klassisk. Lagkompis Mathias Andersen Hansen var ikke langt unna med henholdsvi­s 56. og 51. plass i de to løpene.

I 17-årsklassen fikk Thomas Sandberg Suhr fra Alta IF en fin opplevelse med en 48. plass på den klassiske 10-kilometere­n søndag. I fristil ble det 72. plass. I samme klasse fikk Kristoffer Opgård Hågensen henholdsvi­s 86. og 77. plass, mens Hans Fredik Antonsen ble nummer 128 fredag.

 ??  ?? HAR AMBISJONER: Hermann Nordstrand Fiksen har også denne vinteren ambisjoner om å vaere med i toppen i sin årsklasse i norgescupe­n. I sprinten hadde han fjerde beste prolog. (Foto: Svein Halvor Moe)
HAR AMBISJONER: Hermann Nordstrand Fiksen har også denne vinteren ambisjoner om å vaere med i toppen i sin årsklasse i norgescupe­n. I sprinten hadde han fjerde beste prolog. (Foto: Svein Halvor Moe)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway