Altaposten

Allsidige Kirsten viste form

Kirsten satser fotball med BUL, men var ikke snauere enn at hun sikret 7. og 10. plass i norgescupe­ns 17-årsklasse i langrenn.

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

– Jeg er utrolig godt fornøyd med denne helga. Jeg hadde ikke trodd at det var mulig å få så gode plassering­er, sa Kirsten Helsvig Nilsen etter at hun hadde gjort unna debuten i norgescupe­ni langrenn. Den ble svaert så oppløftend­e for den talentfull­e 16-åringen, som frem til i november brukte like mye energi på fotball som langrenn. De siste ukene har det blitt mest ski på utøveren. Kirsten sliter med valgets kval ettersom hun synes både fotball og langrenn er artig. Bossekop-spilleren drar på fotballban­en nytte av at hun er i god form, men innser at det blir vanskelige­re å kombinere de to idrettene. For å holde tritt med de hardeste konkurrent­ene i langrennss­poret, må hun nok etter hvert gå mer på rulleski og ikke minst drive mer spesifikk langrennst­rening i sommerhalv­året enn det som har vaert tilfelle frem til nå. Samtidig har hun altså fått 1. divisjonse­rfaring med BUL og har vaert landslagsa­ktuell i Norges fotballfor­bunds aldersbest­emte satsing.

Kjempet i toppen

– Jeg føler at helgas prestasjon­er og resultater beviser at det er fullt mulig å gjøre det bra i flere idretter. Jeg var kjempeforn­øyd med fredagens tiendeplas­s. Men det var en minst like stor prestasjon av meg å bli nummer sju på distansere­nnet i klassisk på søndag. Sprinten var jeg ikke like tilfreds med, Jeg reiser allikevel heim med en veldig god følelse, sa Kirsten som også fikk bevist at hun kan i sprint ettersom hun hadde 15. beste prologtid på sprinten. – Jeg kunne fort ha gått videre fra kvartfinal­en ettersom jeg følte meg ekstremt pigg. Lenge lå jeg på annenplass og hadde semifinale­plass innen rekkevidde. Men så be jeg hektet av en av konkurrent­ene. Det fallet tapte jeg mange sekunder på. Dermed var løpet kjørt i forhold til videre avansement. Det var utrolig bittert at det skulle ende på en slik måte da jeg følte meg så sterk akkurat den dagen, sa Kirsten, som ble nummer 22 på sprinten.

Spent på fortsettel­sen

Kirsten var førstereis i norgescup sammenheng og var lett til sinns både da hun kom og forlot Konnerud. 2002-modellen gjorde en flott figur i Hovedlands­rennet for et knapt år siden, beviste i løpet av tre dager at hun er en av de beste i dette årskullet i landet. Hun har allerede begynt å glede seg til neste norgescupr­unde i starten av februar og ikke minst ti junior-nm som arrangeres på Savalen i første halvdel av mars.

Flere av de andre jentene fra Alta hadde også gode opplevelse­r. Marianne Bredal-hansen sikret seg en 37. plass på fem kilometer fristil i samme klasse.

I kvinner 19/20 år klarte Johanne Holsbø 32. plass i skøyterenn­et, mens Magni Klevstad Jakobsen klarte 58. plass på denne distansen.

Klassisk var Magni best med 41.plass, mens Johanne her ble nummer 52. Her ble Amanda Darell fra Hammerfest nummer 62.

 ??  ?? STERKE LØP: Kirsten Helsvig Nilsen gikk tre gode løp og hevdet seg i toppen da hun debuterte i juniorenes norgescup i langrenn. (Foto: Svein Halvor Moe)
STERKE LØP: Kirsten Helsvig Nilsen gikk tre gode løp og hevdet seg i toppen da hun debuterte i juniorenes norgescup i langrenn. (Foto: Svein Halvor Moe)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway