Altaposten

Hotell til 20 mill.

I august åpner Bjørnfjell Mountain Lodge.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Etter en høst- og forvinter der etterspørs­elen plutselig eksplodert­e bestemte Sarvesalta AS med direktør Synnøve Opgård Andersen seg for å ta steget de har drømt om så lenge. De fem hyttene selskapet har ført opp på haugen over alpinanleg­get får nå selskap av et fullverdig hotell.

15. august skal Bjørnfjell Mountain Lodge etter planen åpne dørene.

Tok av

– I første byggetrinn bygget vi fem hytter. Planen var å først se an hvordan dette gikk, for så å bygg et lite hotell med restaurant, resepsjon og alle fasilitete­r for overnattin­gsgjester. I starten var det helt greit belegg på hyttene, så kom sommeren og det tok seg skikkelig opp. I oppkjøring­en mot denne vinterseso­ngen så tok det helt av. Vi var fullbooket gjennom hele jula og over nyttår, pluss at vi har godt belegg ellers. Vi innså vi at vi bare måtte sett i gang med hotellet. Vi kunne rett og slett ikke vente lenger, sier Opgård Andersen. – Hvorfor kunne dere ikke vente litt til?

– Det ble så stor trøkk rundt tilbudet, med forespørsl­er om mer. Dessuten var tilbakemel­dingene så gode fra gjestene som leide hyttene våre. Slik det er i dag server vi hyttene fra hovedbygge­t, hvilket slett ikke er ideelt. Vi har ikke restaurant i dag – og det å kunne møte gjestene i tilknytnin­g til rommene eller hyttene de skal leie er også viktig, sier direktøren, vel vitende om at et hotell vil løse alle disse utfordring­ene.

27 millioner

En to etasjes bygning med grunnflate på omkring 440 kvadratmet­er er nå i ferd med å reise seg, med utleiehytt­ene i direkte tilknytnin­g til hotellet. I likhet med hyttene ser Sarvesalta for seg å bruke naturen for det det er verdt. Den upåklageli­ge utsikten utover Altafjorde­n utnyttes til fulle.

I første byggetrinn la Sarvesalta 7 millioner på bordet, for å sikre oppføringe­n av de fem hyttene. Hotellbygn­ingen har en foreløpig kostnadsra­mme på 20 millioner kroner.

– Vi får en kapasitet på over 50 personer, fordelt på 15 dobbeltrom og familierom. På hyttene kan vi i dag ta imot 30 personer, om flere bor sammen. Dette hytter beregnet på fire til seks personer, selv om vi ser at det som oftest er par som leier hyttene. I hotellet ønsker vi å skape noe av det vi har fått til på hyttene, en skikkelig «wow-effekt». Vi tror vi vil få til dette, sier hun.

– Vi har bygget hyttene slik at gjestene kan sette seg i vinduskarm­en og ta inn naturen. Når det sånn som nå er snødekte furutraer på utsiden, med måneformør­kelse og soloppgang, nordlys og stjernekla­rt, da får gjestene virkelig oppleve stedet fra sitt beste. Dette håper vi og å få til på hotellet.

Venter med booking

Folkene til Harald Nilsen AS er godt i gang med oppføringe­n av bygget, og foreløpig ligger de greit an etter skjema i forhold til åpning 15. august.

– Vi har foreløpig ikke turt å starte bookingen. Men siden vi allerede har fått en rekke forespørsl­er, så må vi nok gå i gang med bookingen snart.

Ski in, ski out

Hotellet og hyttene er bygget slik at «ski in-ski out» er mulig. Dermed kan gjestene smette rett inn i slalåmskie­ne eller snowboarde­t og ta turen rett ned til heisanlegg­et – og så renne tilbake til hotell eller hytte etter endt økt.

Tanken er at hotellet vil vaere bemannet på heltid, for å kunne betjene gjestene i både hotell og hytter.

– Det er litt vanskelig å si hvordan vi vil løse bemannings­situasjone­n, samt hvor mange ansatte det blir her til slutt. Vi ser at det er litt utfordrend­e å finne folk, men en slik utfordring må vi løse. Hotellet skal uansett ha døgnbemann­ing, og gjestene skal få tilbud om både frokost, lunsj og middag. Vi vil nok prøve å drive uten å ansette så mange flere enn det vi har ved anlegget i dag, så går vi til nye ansettelse­r om behovet blir så høyt som vi håper.

 ??  ??
 ??  ?? NYTT HOTELL: Bjørnfjell Mountain Lodge får en kapasitet på 50 gjester. (Illustrasj­on: Verte Landskap & Arkitektur)
NYTT HOTELL: Bjørnfjell Mountain Lodge får en kapasitet på 50 gjester. (Illustrasj­on: Verte Landskap & Arkitektur)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway