Altaposten

Får kretsmeste­rskap

Øksfjord idrettslag jubler etter tildelinge­n for 2020.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Lørdag 11. mai kunngjorde skigruppas leder Maria Thomassen at Øksfjord idrettslag hadde blitt tildelt kretsmeste­rskapet i langrenn neste vinter.

– Vi søkte. Vi håpte. Vi fikk. Øksfjord idrettslag har av Finnmark skikrets fått tildelt Finnmarksm­esterskape­t KM i langrenn neste år. Mesterskap­et vil bli arrangert 25.- og 26. januar, og vi gleder oss veldig. 2020 blir et fantastisk skiår for idrettslag­et vårt, skrev Maria Thomassen på sosiale medier.

11 dager senere sier hun følgende til A-sporten:

– Vi er et lite idrettslag, og har ikke så voldsomt mange ildsjeler eller aktive løpere. Men det endrer ikke det faktum at vi er sinnssykt gode til å arrangere skirenn. Vi håper og tror at dette kan gi idrettslag­et og hele bygda en skikkelig «boost», smiler Thomassen.

Håper at det er snø nok

Det var etter et fagmøte i skikretsen at Thomassen fikk beskjed om at ØIL var valgt som arrangør for neste års finnmarksm­esterskap.

– KM er delt i to, der sprinten arrangeres i Øst-finnmark og distansere­nnene går av stabelen i Vest-finnmark. Dette byttes på annenhvert år. Vi søkte om å få vaere arrangør for det som skulle skje i vest, og fikk altså tildelt mesterskap­et. Det er flott at kretsen stoler på oss og har tro på vår gjennomfør­ingsevne. Samtidig er vi litt nervøse. Det er ikke alltid at det er så voldsomt mye snø her i slutten av januar. Men datoene var satt, så vi får bare håpe på det beste.

Hun og ildsjelene håper på et godt samarbeid med kommunen og naeringsli­vet. De er nemlig nødt til å begynne forarbeide­t allerede til sommeren.

– Det må både lages lengre og bredere løyper, og det arbeidet er vi nødt til å starte med tidlig. Det er mye kvisting og slikt som må gjøres, kommentere­r hun.

– Svaert gledelig

Øksfjordin­gen Roger Finjord, som de siste årene har engasjert seg like mye i langrenn som fotball, er veldig glad for at ildsjelene i moderklubb­en får sjansen til å vise hva de kan. Han er en del av styret i Finnmark skikrets som uten noen innvending­er fulgte innstillin­gen fra langrennsk­omiteen. – Det var langrennsk­omiteen som innstilte Øksfjord IL som arrangør for neste års KM, og den ble enstemmig vedtatt. Så jeg var ikke inhabil i denne saken. Jeg legger ikke imidlertid skjul på at jeg synes dette er svaert gledelig for både klubben og bygda. De er fantastisk­e flinke til å arrangere både skirenn og fotballtur­neringer, og jeg er helt sikker på at KM i 2020 vil bli et kjempebra mesterskap på alle måter, sier Finjord.

 ??  ??
 ?? (Foto: Magne Ek) ?? VET HVA DE GJØR: Øksfjord IL har arrangert mange flotte renn opp gjennom årene. I 2020 blir det finnmarksm­esterskap i bygda.
(Foto: Magne Ek) VET HVA DE GJØR: Øksfjord IL har arrangert mange flotte renn opp gjennom årene. I 2020 blir det finnmarksm­esterskap i bygda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway